Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδεσμεύθηκε από το ναυπηγείο Israel Shipyards, την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2012, η ναυπηγική και επισκευαστική εταιρεία της Ανατολικής Μεσόγειού, που εξυπηρετεί την στρατιωτική και εμπορική ναυτιλία, ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας για την φάση της λεπτομερούς σχεδίασης και μελέτη εφαρμογής της κατασκευής του πλοίου κλάσης Reshef για το ισραηλινό Ναυτικό.

Η συμφωνία που υπογράφθηκε με το ισραηλινό υπουργείο άμυνας είναι το τελευταίο βήμα πριν την φάση παραγωγής του πλοίου. Σε αυτήν την φάση, το ναυπηγείο Israel Shipyards θα παρουσιάσει ένα τεχνικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ισραηλινού Ναυτικού.

Η κλάση Reshef – ένα νέο και προηγμένο πολεμικό πλοίο – αντικαθιστά την δοκιμασμένη και αξιόπιστη Sa’ar 4.5, η οποία ήταν σε υπηρεσία για περισσότερο από 30 χρόνια. Το νέο πλοίο είναι σχεδιασμένο για να αντέχει τις νέες και αναδυόμενες απειλές και προκλήσεις που πρόκειται να συναντήσει το ισραηλινό Ναυτικό. Τα πλοία κλάσης Reshef, τα οποία θα βασίζονται πάνω στη δοκιμασμένη σχεδίαση S-72 του ναυπηγείου Israel Shipyards, θα ενισχύσει το ισραηλινό Ναυτικό με τις εξελιγμένες ικανότητες που απαιτούνται για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος, και θα βοηθήσουν στην προστασία της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) του Ισραήλ όπως επίσης και στις παράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου μέσα στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ. Όλα τα συστήματα μάχης πάνω στο νέο πλοίο θα είναι προϊόντα της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας.

Προωθητικό βίντεο της Sa’ar S-72

Η Sa’ar 72 είναι ένα πλοίο πολλαπλών αποστολών που χρησιμοποιεί δομοστοιχειωτή σχεδίαση, σε διαμόρφωση κορβέτας, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση αποστολών ναυτικού αγώνα. Σε διαμόρφωση περιπολικού πλοίου ανοιχτής θαλάσσης (ΠΠΑΘ), μπορεί να οπλιστεί με ελαφρύτερο οπλισμό.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η Sa’ar S-72 είναι μια στελθ κορβέτα πολλαπλών αποστολών που προέρχεται από τις πυραυλακάτους Sa’ar 4.5 και είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένη από το ναυπηγείο Israeli Shipyards. Το πλοίο διαθέτει μήκος 72 μέτρων και εκτοπίζει 800 τόνους. Η ανώτατη ταχύτητα της είναι 30 κόμβοι. Έχει αυτονομία 21 ημερών με πλήρωμα 50 ατόμων συμπεριλαμβανομένων Αξιωματικών και Ναυτών. Έχει επίσης τη δυνατότητα φιλοξενίας 20 επιβατών ή ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων. Η νέα σχεδίαση της υπερσύγχρονης Sa’ar S-72 φέρνει τις επιχειρησιακές ικανότητες επόμενης γενιάς στο ναυτικό αγώνα του μέλλοντος. Στα βασικά χαρακτηριστικά του πλοίου συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις ελικοπτέρου μεσαίου μεγέθους, υβριδικό προωστήριο σκεύος και προηγμένα συστήματα μάχης.

©Navy Recognition | Μοντέλο υπό κλίμακα του πλοίου κλάσης Reshef

Πηγή: Navy Recognition

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: