Το τεθωρακισμένο όχημα “Nemera” [η τίγρη (θηλ.)] μπορεί να διέλθει σχεδόν όλα τα κωλύματα που θα συναντήσει στο πεδίο και χάρις στην υψηλής ποιότητας θωράκιση του, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στον κόσμο. Επιπλέον, μπορεί να κινηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία εδαφών και μπορεί να προσβάλει στόχους από μεγάλη απόσταση. Αυτό το πανίσχυρο όχημα μεταφέρει στρατιώτες κατά τις επιχειρήσεις μέσα στην εχθρική περιοχή και διευρύνει τις ικανότητες των χερσαίων δυνάμεων των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (“IDF”).

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής αμφισβητούν σε μόνιμη βάση την ύπαρξη του Ισραήλ με βόμβες, ρουκέτες και πόλεμο υπόγειων σηράγγων. Οι “IDF” χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν αυτούς που θέλουν να βλάψουν τους ισραηλινούς πολίτες ή την εθνική κυριαρχία. Μια κρίσιμη πτυχή δημιουργίας αυτής της τεχνολογίας ειναι η διασφάλιση οτι θα ειναι ασφαλής και πανίσχυρη.

Με στόχο την αντιμετώπιση των εχθρικών δυνάμεων, οι στρατιώτες του μηχανικού μάχης χρησιμοποιούν μοναδικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικου (ΤΟΜΠ). Νωρίτερα, οι στρατιώτες των “IDF” χρησιμοποιούσαν το “Puma”, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης μηχανικού και ΤΟΜΠ. Ωστόσο, το 2016, οι “IDF” παρέλαβαν το εξελιγμένο τεθωρακισμένο όχημα “Nemera”, το οποίο διευρύνει σημαντικά τις επιχειρησιακές ικανότητες του στρατού.

Το 603º τάγμα εκπαιδεύεται πάνω στο σύστημα και εργάζεται για κατανοήσει πλήρως τις δυνατότητες του. Ο υπολοχαγός Κορέν, υποδιοικητής λόχου στο τάγμα δήλωσε, “γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ειναι αυτό που κάνουμε και οπότε εκπαιδευόμαστε διαρκώς. Προετοιμαζόμαστε για το δευτερόλεπτο που θα λάβουμε μια διαταγή και την ανάγκη να την εκτελέσουμε με τον καλύτερο τρόπο”.

Το τεθωρακισμένο όχημα “Nemera” προστατεύει του στρατιώτες, καθώς τους μεταφέρει μέσα από σύνθετα και επικίνδυνα μέρη. “Γνωρίζουμε που ο εχθρός θα κρύψει τα όπλα του και ακόμα που θα τοποθετήσει τους εκτοξευτές ρουκετών. Επιπλέον, οι στρατιώτες μάς ειναι ειδικοί στον υπόγειο πόλεμο και διαθέτουμε τα μέσα να εξοντώσουμε τους εχθρούς του Ισραήλ και να καταστρέψουμε τις σήραγγες του τρόμου”, τόνισε ο υπολοχαγός Κορέν.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “idf.il” για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunner

    Το όχημα μετωπικά, δεν φαίνεται ικανό να μπορεί να προστατεύσει από πυροβόλα αρμάτων μάχης. Δεν ξέρω αν είναι ικανό να προστατεύσει από διατρυτικά των 40mm. Πλευρικα, το όχημα περιορίζεται σε ERA πλακίδια.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: