Ισραήλ: Το Zibar ATV θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό οχημάτων ειδικών επιχειρήσεων

Η ισραηλινή εταιρεία Israel Aerospace Industries (IAI) ανακοίνωσε την 7η Μαΐου ότι βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης της παραγωγής των οχημάτων Zibar, Zmag και ZED απο την Ido Kohen.

Τα οχήματα παντός εδάφους θα αναβαθμιστούν και θα προσαρμοστούν ειδικά για τις στρατιωτικές και αμυντικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν φάσμα συστημάτων πληροφοριών, ραντάρ και επικοινωνιών που κατασκευάζονται από την Elta Systems της IAI.

O Γιουα Τούργκεμαν, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Elta Systems, δήλωσε: “Η ενσωμάτωση αυτών των ικανοτήτων στην οικογένεια οχημάτων “Z” προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στις επιχειρησιακές δυνατότητες που παρέχει η Elta στους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες”.

©IAI | Όχημα ZMAG

Συνέχισε λέγοντας: “Τα εκτός δρόμου οχήματα θα καλύπτουν τις επιχειρησιακές ανάγκες των επίγειων δυνάμεων στην άμυνα, την επίθεση και την συλλογή πληροφοριών”.

Όλα τα οχήματα θα κατασκευάζονται στο Ισραήλ. Επι του παρόντος η νέα εγκατάσταση επίγειων δυνάμεων της IAI είναι υπό κατασκευή στην οποία πρόκειται να επενδυθούν εκατομμύρια δολάρια στις υποδομές καινοτόμων τεχνολογιών και έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

©Ido Cohen | Καλλιτεχνική απεικόνιση του οχήματος ZED

H IAI σκοπεύει να ανταγωνιστεί με αυτό το όχημα στον επερχόμενο διαγωνισμό του ισραηλινού υπουργείου άμυνας για την αγορά οχημάτων ειδικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Calcalist.

Τα οχήματα “Z” είναι μια οικογένεια ελαφρών τετρακίνητων οχημάτων, στρατιωτικών φορτηγών και οχημάτων γενικής χρήσης σχεδιασμένα και κατασκευασμένα το 1998 από τον ισραηλινό οδηγό αγόνων και κατασκευαστή Ido Cohen. Ο Cohen σχεδίασε και κατασκεύασεε το αμάξωμα και το πλαίσιο ενώ χρησιμοποίησε εξαρτήματα από το ελεύθερο εμπόριο όπως κινητήρες LS3 383 cid/6.2L 400hp V8 General Motors (ο σημερινός κινητήρας είναι ο LQ4 GM 6L 430 hp (320 kW) στις 5,900 rpm V8), μετάδοση κίνησης 4L80E της General Motors, κιβώτια μεταφοράς κίνησης Atlas II και άξονες Dynatrac 60 της General Motors. Ο σημερινός κατασκευαστής της οικογενείας οχημάτων είναι η Ido OffRoad Center Ltd (IORC).

Οι δραστηριότητες της οικογενείας οχημάτων “Z” που εξαγοράζονται περιλαμβάνουν τα οχήματα Zibar, Zmag -μια ελαφριά πλατφόρμα, και το ZED – το θωρακισμένο εκτός δρόμου όχημα. H IAI Elta θα σχεδιάζει και κατασκευάζει τα οχήματα της στο εργοστάσιο κατασκευής στην Μπερ Σεβά, οπου αυτήν την στιγμή παράγονται τα οχήματα RAM.

©OffRoad Technology| Το όχημα Zibar MkII ATV όπως αναπτύχθηκε για τον Στρατό του Μεξικού.

 

Πηγές: defense-update.com και armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.