Ιστός I-Mast για τα ολλανδικά περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης κλάσης "Holland"

Η τοποθέτηση του ιστού I-Mast 400 σε πλοίο κλάσης “Holland” έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής (FAT).

Στις αρχές Δεκεμβρίου, θα αρχίσει ο εξοπλισμός του δεύτερου από τα τέσσερα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας (RNLN) κλάσης Holland.

To 3500 τόνων περιπολικό σκάφος πρόκειται να εξοπλιστεί με το ολοκληρωμένο σύστημα ιστού I-Mast 400 (IM400) της εταιρείας Thales.

Αυτή τη στιγμή, τo σύστημα, βρίσκεται υπό δοκιμή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Hengelo. Όταν οι δοκιμές καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα, ο ιστός θα μεταφερθεί στην ναυτική βάση του RNLN του Den Helder για να τοποθετηθεί στο σκάφος P841 Hr.Ms. “Zeeland”. O ιστός κατασκευάστηκε για το RNLN. Η διαδικασία της τοποθέτησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Τα υπόλοιπα δύο σκάφη P843 Hr.Ms. “Friesland” και P844 Hr.Ms. “Groningen” θα δεχτούν τους ιστούς κατά τη διάρκεια του 2013. Το πρώτο της κλάσης P840 Hr.Ms. “Holland” έχει εξοπλιστεί με το σύστημα IM400 στα τέλη του 2011. Το Hr.Ms. “Friesland” αναμένεται να αποπλεύσει το Ιανουάριο για την Καραϊβική χωρίς τον ιστό και έχει προγραμματιστεί να αντικατασταθεί από το Hr.Ms. “Holland” τον Μάιο.

O ιστός I-Mast 400.

Η σπονδυλωτή και καινοτόμος λύση IM400 περιλαμβάνει κατασκευή με δομή τεσσάρων σταδίων για το RNLN η οποία διαθέτει αισθητήρες όπως το: Thales Nederland Seastar (γνωστό και ώς Sea Watcher 100 στη εξαγώγιμη έκδοση) ρανταρ επιτήρησης X-band, το Thales Nederland Smile (γνωστό και ως Sea Master 400), ρανταρ αναζήτησης S-band για εναέρια επιτήρηση, έλεγχο ελικοπτέρου, μονάδα ελέγχου οπλισμού και επιτήρηση επιφανείας, ήλεκτρο-οπτικό πανοραματικό σύστημα επιτήρησης και προειδοποίησης για την επαύξηση της κατάστασης ετοιμότητας μικρού βεληνεκούς, NR IFF (Non-Rotating Identification Friend or Foe) L-band το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου από ανακριτή IFF και αναμεταδότη IFF αλλά και από ένα μεταδότη δεδομένων ζεύξης Link-16, ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας ICAS (Integrated Communication Antenna System) η οποία διευκολύνει την χρήση των τηλεπικοινωνιακών συσκευών τυποποιημένων υπερβραχέων κυμάτων (VHF) και εξαιρετικά υψηλών συχνοτήτων (UHF) και δέκτη τακτικών δεδομένων Link-16, ηλεκτρονικά μέτρα υποστήριξης (C-ESM), παγκόσμιο σύστημα κινητής επικοινωνίας (GSM) και συστήματα κινητής τηλεφωνίας με το καθολικό σύστημα κινητών τηλεπικοινωνιών (UTMS, τοπικό ασύρματο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών επικοινωνιών Iridium και WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access), δορυφορική κεραία Thales Communications & Security Surfsat-L (SATCOM) για επικοινωνία σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες (SHF) και δύο κεραίες SATCOM για επικοινωνία UHF (τοποθετημένη εξωτερικά στη βάση του ιστού)

Ενσωματώνει επίσης, κουτιά επεξεργαστών, καλωδίωση, εξοπλισμό κατάσβεσης πυρκαγιάς, τηλεπικοινωνιακά συστήματα και περιφερειακά, κλιματιστικά συστήματα και άλλο βοηθητικό εξοπλισμό.

Τα τέσσερα πλοία παραγγέλθηκαν το 2007 από τον Οργανισμό Αμυντικού Υλικού της Ολλανδίας (DMO) στην εγχώρια εταιρεία Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS). Σύμφωνα με τη σύμβαση αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2007, τέσσερα συστήματα IM400 παραγγέλθηκαν από τον DMO για τα πλοία κλάσης Holland και ένα πέμπτο σύστημα παραγγέλθηκε τον Μάρτιο του 2010 για το 27000 τόνων πλοίο υποστήριξης Hr.Ms. “Karel Doorman” το οποίο ναυπηγείται από την DSNS.

Ιστός I-Mast 400 μεταφέρεται με γερανό στις εγκαταστάσεις της Thales. (Thales)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.