Ιταλία: Ξεκίνησε η κατασκευή της έκτης φρεγάτας FREMM

Στη φωτογραφία η πρώτη ιταλική φρεγάτα FREMM παραλλαγής “γενικού σκοπού” (GP), Carlo Bergamini. (Πηγή: Wikipedia)

Την 5η Μαρτίου, στα ναυπηγεία της Fincantieri στο Riba Trigoso, έγινε η τελετή για τον εορτασμό της κοπής των πρώτων μεταλλικών ελασμάτων της έκτης φρεγάτας FREMM.

Αυτό είναι ενα ακόμη βήμα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατασκευής της Φρεγάτας Πολλαπλών Αποστολών, της πιο σημαντικής κοινής προσπάθειας μεταξύ των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο πεδίο της Ναυτικής Αμυντικής βιομηχανίας μέχρι σήμερα.

Το πλοίο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί τους πρώτους μήνες του 2017, θα έχει 144 μέτρα μήκος, 19,7 μ. πλάτος και έμφορτο εκτόπισμα περίπου 6500 τόνων.

Σύμφωνα με την εταιρεία το πλοίο θα έχει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 27 κόμβων, θα διαθέτει 200 κουκέτες και πλήρωμα 145 ατόμων.

Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πλοίο, με δυνατότητα εκτέλεσης ενός μεγάλου εύρους αποστολών, ειδικά στην περιπολία και την διαφύλαξη στη περιοχή της Μεσογείου.

Ο κύριος ανάδοχος στο πρόγραμμα FREMM για την Ιταλία είναι η Orizzonte Sistemi Navali. Στα πλαίσια του σημερινού προγράμματος η Ιταλία συμμετέχει με την αγορά έξι πλοίων και, επιπλέον τεσσάρων ως προαίρεση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.