Το πρώτο ελικόπτερο NH90 της Ιταλίας με διαμόρφωση FOC. (Πηγή: agustawestland)

To τμήμα ελικοπτέρων Finmeccanica της AgustaWestland, παρέδωσε, την 2α Μαΐου κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, στις Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις το πρώτο τακτικό μεταφορικό ελικόπτερο NH90 TTH με τη διαμόρφωση ανώτερου επίπεδου ικανότητας (Final Operational Capability-FOC). Η παράδοση αυτού του ελικοπτέρου αυξάνει τον αριθμό των NH90 TTH που παραδόθηκαν στον Ιταλικό Στρατό στα 21, ο οποίος δια μέσου της Γενικής Διεύθυνσης Αεροπορικών Εξοπλισμών του Ιταλικού υπουργείου Άμυνας (ARMAERO) έχει παραγγείλει συνολικά 60 ελικόπτερα NH90.

Σύμφωνα με την εταιρεία AgustaWestland η έκδοση του Τακτικού Μεταφορικού Ελικοπτέρου (TTH) NH90 είναι ένα ελικόπτερο βάρους 11 τόνων με διαμόρφωση εκτέλεσης τακτικών μεταφορικών αποστολών παντός καιρού ημέρα και νύχτα. Μπορεί επίσης να εκτελέσει επιπρόσθετους ρόλους όπως μεταφορά φορτίων εντός και εκτός  του σκάφους, ειδικές επιχειρήσεις, αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) και μεταφορά τραυματιών – ασθενών (MEDEVAC).

Διαθέτει ενσωματωμένα συστημάτων υψηλού επιπέδου δομημένα γύρω από ένα σύστημα πτήσης με επεξεργαστή δίαυλου διπλού πυρήνα, πιλοτήριο με πολύ-λειτουργικές οθόνες, έλεγχο fly-by-wire με αυτόματο σύστημα ελέγχου πτήσης τεσσάρων αξόνων. Το ενσωματωμένο σύστημα αποστολής περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων: σύστημα παρατήρησης υπέρυθρων ακτίνων, σκοπευτικό και ενδείξεις οθόνης τοποθετημένες στο κράνος, σύστημα προειδοποίησης εμποδίων, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα τακτικού ελέγχου και τακτικής επικοινωνίας, σύστημα ένδειξης περιβάλλοντος, επεξεργαστή ψηφιακού χάρτη και ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης. Τα δυο πολυβόλα M134D και η αντιβαλλιστική προστασία ενισχύουν περαιτέρω τις δυνατότητες αυτοπροστασίας του ελικοπτέρου.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: