Κίνα: Επίδειξη χερσαίας κινητικότητας αρμάτων και οχημάτων μάχης στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας

[dropcap size=small]Γ[/dropcap]ια πρώτη φορά στην ιστορία της Αεροπορικής και Αεροδιαστημικής Έκθεσης Κίνας, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πόλη Ζουχαί, στην νότια ακτή της επαρχίας Γκουάνγκντογκ στην Κίνα, η κινεζική αμυντική βιομηχανία Όμιλος Βορείων Βιομηχανιών της Κίνας, NORINCO, πραγματοποίησε επίδειξη χερσαίας κινητικότητας με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), τροχοφόρα οχήματα μάχης και οχήματα παντός εδάφους.

Ήταν μία μοναδική ευκαιρία για πολλές αντιπροσωπείες ξένων Στρατών κυρίως από την Μέση Ανατολή, Αφρική και Νοτιοανατολική Ασία να δουν από κοντά τα τελευταία στρατιωτικά οχήματα που κατασκευάζονται από την Κίνα στην ζωντανή επίδειξη χερσαίας κινητικότητας.

Η κινεζική αμυντική βιομηχανία παρουσίασε περισσότερους από 12 τύπους οχημάτων μάχης σε μια περιοχή κοντά στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας όπου είχαν τοποθετηθεί διάφορα εμπόδια για να παρουσιαστούν τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των οχημάτων.

Τα κινεζικά οχήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίδειξης ήταν τα άρμα μάχης VT2 και VT4, το ερπυστριοφόρο θωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού VN12, τα τροχοφόρα οχήματα VP11, VN4, VN2C, VN1, CS/VP3, CS/VN9, CS/VN10, το ελαφρύ τακτικό όχημα Dong Feng στην 4X4 διαμόρφωση και το 8X8 όχημα παντός εδάφους CS/VP4 Lynx.

To άρμα μάχης VT4 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

VT4

Το VT4 είναι η εξαγωγική έκδοση του MBT-3000 ένα νέας γενιάς άρματος μάχης που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORNCO. Ο κυρίως οπλισμός του περιλαμβάνει ενα λειόκαννο πυροβόλο των 125 χιλιοστών με ενσωματωμένο θερμοαπαγωγικό περίβλημα και εκκενωτή αερίων. Η γέμιση του γίνεται από έναν αυτόματο γεμιστή το οποίο διαθέτει 22 βλήματα και γεμίσματα τα οποία μπορούν να βληθούν με ρυθμό 8 βλημάτων το λεπτό.

Το ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) VN12 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

VN12

Το VN12 είναι ένα νέο ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORINCO. Το VN12 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της επίδειξης χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 και είναι εξοπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο πακέτο θωράκισης. Η οροφή του οχήματος είναι εξοπλισμένη με έναν διμελή πύργο οπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30mm και ένα πολυβόλο των 7,62mm συζευγμένο με το πυροβόλο.

Το άρμα μάχης VT2 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

VT2

Το άρμα μάχης VT2 είναι η εξαγωγική έκδοση του άρματος Type 96G ( ή Type 96A), το όποιο είναι σε υπηρεσία με τον Κινεζικό Στρατό. Ο κυρίως οπλισμός του VT2 περιλαμβάνει ενα λειόκαννο πυροβόλο των 125mm με σύστημα αυτόματης γέμισης. Ο δευτερεύον οπλισμός του VT2 περιλαμβάνει ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62mm και έναν τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7mm τοποθετημένο στην οροφή του πύργου.

Το όχημα MRAP 4X4 VP11 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

VP11 (4X4)

Το VP11 είναι ένα 4X4 θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στην κατηγορία των οχημάτων “ανθεκτικά σε νάρκες, προστατευόμενα από ενέδρες” (MRAP). Κατά τη δυναμική επίδειξη της Αεροπορικής Έκθεσης Κίνας 2016 στην Ζουχάι, το VP11 ήταν εξοπλισμένο με ενα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7mm. Το όχημα ήταν, επίσης, εξοπλισμένο με συστήματα επιβουλής της δημόσιας τάξης και συστήματα καψερών βίντεο παρατήρησης ημέρας και νύχτας.

To 4X4 ΤΟΜΠ VN4 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

VN4

Το VN4 είναι ένα ελαφρύ τακτικό θωρακισμένο όχημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Κίνα από την αμυντική βιομηχανία NORINCO. Το VN4 είναι μια 4X4 πολλαπλού ρόλου θωρακισμένη πλατφόρμα οχήματος. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με έναν πύργο ανοιχτής οροφής εξοπλισμένο με έναν εννιάκαννο 38mm εκτοξευτή αερίων καταστολής διαδηλώσεων τοποθετημένο στο κέντρο του πύργου με εμβέλεια από 40 έως 120 μέτρα.

Το 6X6 ΤΟΜΠ VN2C κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

6X6 VN2C

Το VN2C είναι ένα 6X6 ΤΟΜΠ που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORINCO. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με έναν τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό και ένα αυτόματο πυροβόλο των 30mm με διπλή τροφοδοσία πυρομαχικών.

Το 8X8 ΤΟΜΠ VN1 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

8X8 VN1

Το VN1 είναι μια σειρά 8X8 ΤΟΜΠ που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORINCO. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016, το ΤΟΜΠ που παρουσιάστηκε ήταν εξοπλισμένο με έναν μικρό θωρακισμένο πύργο ανοιχτής οροφής και οπλισμένο με ένα πολυβόλο των 12,7mm.

Το όχημα παντός εδάφους CS/VP4 Lynx κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

CS/VP4 Lynx

Η NORINCO εξέλιξε ένα νέο 8X8 όχημα παντός εδάφους με την ονομασία Lynx. Κατά τη διάρκεια της δυναμικής επίδειξης στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016, τέσσερα οχήματα παρουσίασαν την ικανότητα τους να διέλθουν εμπόδια διαφορών τύπων.

To 4X4 ελαφρύ τακτικό θωρακισμένο όχημα CS/VP3 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

MRAP CS/VP3

Το ΤΟΜΠ CS/VP3 είναι ένα όχημα στην κατηγορία των οχημάτων “ανθεκτικά σε νάρκες, προστατευόμενα από ενέδρες” (MRAP) που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία Poly Technologies. Υπάρχουν δύο μικροί χειροκίνητοι επανδρωμένοι πύργοι, ο ένας τοποθετημένος μπροστά και ο άλλος πίσω πάνω απο το διαμέρισμα προσωπικού ο οποίος μπορεί να περιστραφεί κατά 360º, ο κάθε ένας είναι εξοπλισμένος με μια μονή θυρίδα. Οι πύργοι μπορούν να οπλιστούν με ένα πολυβόλο των 12,7 ή 7,62 mm.

Το όχημα CS/VN9 6X6 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

6X6 CS/VN9

Το 6X6 CS/VN9 εχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται απο την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORINCO. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό οπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30mm

Το 4X4 ελαφρύ τακτικό θωρακισμένο όχημα CS/VN10 κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

4X4 CS/VN10

Το CS/VN10 είναι ένα 4X4 ΤΟΜΠ που έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORINCO. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα κινεζικής κατασκευής τρίκαννο περιστροφικό πολυβόλο τύπου Gatling των 7,62mm.

Το όχημα 4X4 Dong Feng κατά την επίδειξη χερσαίας κινητικότητας στην Αεροπορική Έκθεση Κίνας 2016 στην Ζουχάι.

 

4X4 Dong Feng

Το ελαφρύ τακτικό θωρακισμένο όχημα Dong Feng Warrior μπορεί να μεταφέρει συνολικά 6 στρατιώτες. Το όχημα παρέχει προστασία εναντία σε πολυβολισμούς μικρών όπλων διαμετρήματος 7,62mm και θραύσματα βλημάτων σε απόσταση 100 μέτρων. Μπορεί να επιταχύνει στην ταχύτητα των 135 χιλιομέτρων ανά ώρα σε ασφαλτοστρωμένο δρομολόγιο.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.