Η μελλοντική κορβέτα του Αλγερινού ΠΝ C82A καθελκύστηκε τον Αυγουστο του 2014 στο ναυπηγειο Χίντονγ Ζιονγκουα κοντά στη Σαγκάη. Το ρανταρ Smart-S Mk2 ειναι ηδη τοποθετημένο. (navyrecognition.com)

Η μελλοντική κορβέτα του Αλγερινού ΠΝ C28A καθελκύστηκε τον Αύγουστο του 2014 στο ναυπηγείο Χίντονγ Ζιονγκουα κοντά στη Σαγκάη.
Το ραντάρ Smart-S Mk2 3D είναι ήδη τοποθετημένο. (navyrecognition.com)

H ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας Χίντονγ Ζιονγκουα, μια θυγατρική της Κινεζικής Κρατικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας (CSSC, του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου στην Κίνα) καθέλκυσε την 16η Αυγούστου, την πρώτη κορβέτα C28A η οποία κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του Αλγερινού Πολεμικού Ναυτικού.
Η Αλγερία υπέγραψε τον Μάρτιο 2012 σύμβαση με την Εταιρεία Εμπορίας Ναυπηγικών της Κίνας (CSTC) για την ναυπήγηση τριών κορβετών C28A.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Navy Recognition, το πλοίο διαθέτει μήκος περίπου 120 μέτρων, πλάτος 14,4 μ. και βύθισμα 3,87 μ., με εκτόπισμα περίπου 2880 τόνων.

Οι τρεις κορβέτες που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο ναυπηγείο κοντά στην Σαγκάη θα λάβουν μία πρόσμειξη κινεζικών και δυτικών συστημάτων. Το σόναρ σκάφους θα είναι κινέζικής προελεύσεως, αλλά η Αλγερία έχει επιλέξει το ραντάρ επιτήρησης αέρος και επιφανείας Smart-S Mk2 3D της Thales και ραντάρ πλοήγησης της Kelvin Hughes.

H πρώτη κορβέτα C28A του Αλγερινού Ναυτικού. (navyrecognition.com)

Σύμφωνα με την CSTC, ο οπλισμός του θα είναι αποκλειστικά κινέζικης προελεύσεως και θα αποτελείται από:

  • Ένα μονής κάνης πυροβόλο 76 χιλιοστών.
  • 8 αντιπλοίκους πυραύλους C802
  • 1 εκτοξευτή 8 πυραύλων επιφανείας-αέρος FM90N.
  • 2 συστημάτων εγγύς αντιπυραυλικής προστασίας (CIWS) Type 730 στην οροφή του υπόστεγου που στεγάζει το ελικόπτερο.

Η κορβέτα διαθέτει κάποιες “αόρατες” ιδιότητες, όπως οι χοάνες απαγωγής καυσαερίων βρίσκονται στα δεξιά, στην γραμμή ισάλου, στο σκάφος, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί το υπέρυθρο ίχνος του πλοίου.

Η παράδοση της πρώτης κορβέτας C28A στο Αλγερινό ΠΝ αναμένεται τον Μάιο 2015.

Πρόπλασμα της μελλοντικής κορβέτας C28A του Αλγερινού ΠΝ όπως παρουσιάστηκε στο περίπτερο της CSTC κατά τη διεθνή έκθεση DSA 2014. (navyrecognition.com)

Απόδοση από το Navy Recognition για το Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: