Η νοτιοαφρικανική διεθνής αμυντική βιομηχανία άμυνας και αεροδιαστημικής “Όμιλος Paramount” και η “Μηχανική Καζακστάν” παρουσίασαν στην KADEX 2016, την έκθεση αμυντικού υλικού του Καζακστάν στην Αστάνα, το νέας γενιάς 8X8 τεθωρακισμένο όχημα μάχης με την ονομασία “Barys”.

Το νέο όχημα αποτελεί το αποκορύφωμα των τεχνολογιών για τα χερσαία οχήματα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση εξελιγμένου, αλλά και οικονομικά προσιτού στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχει απαράμιλλη προστασία στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς σε μια εποχή πρωτοφανών ασύμμετρων απειλών και συγκρούσεων.

Το “Mbombe8” είναι πρωτοπόρο στις τεχνολογίες τεθωρακισμένων οχημάτων και αναπτύχθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολλαπλού ρόλου και προστατευόμενες από νάρκες πλατφόρμες για τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του παγκόσμιου πεδίου πολεμικών επιχειρήσεων.

Η “Paramount Καινοτομία και Σχεδίαση” (μια επιχείρηση του Ομίλου Paramount) έχει την ευθύνη της ανάπτυξης και παραγωγής ενός εκτεταμένου φάσματος προηγμένων τεθωρακισμένων και προστατευόμενων από νάρκες οχημάτων τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία σε όλον τον κόσμο.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του “Ομίλου Paramount”, Ιβορ Ιστικοβιτζ, είπε: “Αυτό είναι ένα βαρυσήμαντο γεγονός στην εξέλιξη της συνεισφοράς του “Ομίλου Paramount” και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αναπτύξαμε αυτό το ταχυκίνητο, μεγάλης αυτονομίας, χαμηλής κατατομής 8X8 τεθωρακισμένο όχημα. Σε λιγότερο από μια δεκαετία η “Paramount” σχεδίασε, ανέπτυξε και παρήγαγε, από μηδενική βάση, περίπου κάθε δύο χρόνια από ένα τεθωρακισμένο όχημα. Χωρίς εξαιρέσεις έχουμε δημιουργήσει τη φήμη της επέκτασης των ορίων και κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων που είναι πρωτοποριακής στην σχεδίαση, τα επίπεδα προστασίας και την κινητικότητα τους.”

Ο Μπέν Ζανσεν, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης τεθωρακισμένων οχημάτων “Paramount” είπε: “Η ανάπτυξη του “Mbombe8” επέτρεψε στον “Όμιλο Paramount” να παρέχει στους δυνητικούς πελάτες μια ολοκληρωμένη οικογένεια 4X4, 6X6, 8X8 ΤΟΜΑ τα οποία μοιράζονται περισσότερα από 80 τοις εκατό των κοινών εξαρτημάτων για την ελαχιστοποίηση του κόστους ζωής και να καταστήσουν ευκολότερη την εκπαίδευση και επιμελητεία. Τα εν λόγω κοινά εξαρτήματα αφορούν τα αδρανή συστήματα μετάδοσης κίνησης, καθώς και το γεγονός ότι και τα τρία οχήματα χρησιμοποιούν κιβώτιο μετάδοσης κίνησης “συμβατικής” ή “σειριακής” διαμόρφωσης για την κίνηση του οχήματος και έχουν το συγκρότημα ισχύος στο μπροστινό μέρος και κατά μήκος του κεντρικού άξονα τους. Η διαμόρφωση αυτή οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όσον αφορά την μετάδοση κίνησης από το συγκρότημα ισχύος προς τους τροχούς, καθώς εξαλείφεται η απώλεια που συνδέεται με το δεύτερο κιβώτιο μετάδοσης, το οποίο είναι απαραίτητο για τα “μη συμβατικά” κιβώτια μετάδοσης κίνησης όπως και με τα οχήματα που έχουν τους κινητήρες στο πλάι.”

Ο Ιστικοβιτζ πρόσθεσε: “Το “Mbombe8” είναι παγκοσμίως κορυφαίο στην κατηγορία του, είναι ένα προϊόν για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Πρωτοστατούμε στην τεχνολογία του επίπεδου δαπέδου για την προστασία από νάρκες η οποία είναι κρίσιμης σημασίας στην σχεδίαση της νέας 8X8 πλατφόρμας. Ακόμη ένα -αλλά σημαντικό- νέο χαρακτηριστικό είναι η κοινή μετάδοση κίνησης σε ολόκληρη την οικογένεια των οχημάτων μας, όπως συμβαίνει με τα “Marauder XT (4X4)”, “ Mbombe 6 (6X6)” και “Mbombe8 (8X8)”. Αυτό το χαρακτηριστικό παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για την παγκόσμια αγορά, παρέχοντας στον τελικό χρήση την προοπτική και των τριών οχημάτων εξοικονομώντας χρήματα στους τομείς της συντήρησης και υποστήριξης”.

Το “Mbombe8” βασίζεται στην σχεδίαση του “Mbombe6” της “Paramount” που χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μορφής κατασκευής για να προσφέρει πρωτοφανή επίπεδα προστασίας, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή κατανομή. Η 8X8 κίνηση εφιστά, επίσης, την εμπειρία της εταιρείας στον σχεδιασμό των άκρως αποτελεσματικών και δοκιμασμένων σε μάχη οχημάτων προστατευόμενων από νάρκες “Marauder” και “Matador”.

Στην KADEX 2016, το “Barys” ήταν εξοπλισμένο μ’ενα νέο πύργο που προσφέρεται από την Ρωσική αμυντική βιομηχανία Ουραλβαγκόνζαβόντ, με την ονομασία “AU-220M Bajkal”.

Ο “AU-220M Bajkal” είναι ένας τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού εξοπλισμένος με το αυτόματο πυροβόλο BM-57 των 57 χιλιοστών, που αναπτύχθηκε από την “CRI Μπουρεβεσνικ” και προτείνεται από την Ουραλβαγκόνζαβόντ. Το πυροβόλο είναι μια τροποποίηση του Σοβιετικού αντιαεροπορικού πυροβόλου S-60 των 57 χιλ.

Το εν λόγω μεγάλου διαμετρήματος πυροβόλο έχει 6 χιλιόμετρα δραστικό βεληνεκές και ρυθμό βολής 120/140 βλημάτων το λεπτό. Ο πύργος περιστρέφεται κατά 360 μοίρες και έχει πεδίο ανύψωσης και καταβίβασης μεταξύ +70 και -8 μοιρών. Συνολικά 80 – 100 βλήματα μεταφέρονται στο εσωτερικό του πύργου και 100 επιπρόσθετα ως αποθηκευμένα. Το αυτόματο πυροβόλο των 57 χιλ. παρέχει την προσβολή με πυρά εναντίον ελαφρών θωρακισμένων και μαλακών στόχων, πληρώματα αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων και ακόμη αεροπορικών στόχων (UAV, καθοδηγούμενα βλήματα ακριβείας, αεροσκάφη και ελικόπτερα).

To “Barys” προσφέρει βαλλιστική προστασία επιπέδου 3 της “STANAG 4569”, το οποίο προσφέρει προστασία έναντι βολών μικρών όπλων 7,62X51 χιλιοστών (βολίδα WC) στα 300 μέτρα με ταχύτητα 930 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και αντιναρκική προστασία επιπέδου 4b της “STANAG 4569” που προσφέρει προστασία από 10 κιλά “TNT” κάτω από οποιοδήποτε θέση τροχού ερπύστριας και κάτω από το κέντρο του δαπέδου του οχήματος.

Το “Barys” μπορεί να μεταφέρει συνολικά 11 στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων του Αρχηγού, Οδηγού και Πυροβολητή.

Το συνολικό βάρος του οχήματος είναι 19000 κιλά.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: