Καθελκύστηκε η ένατη φρεγάτα FREMM του ιταλικού Ναυτικού “Spartaco Schergat”

Ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri καθέλκυσε την ενάτη εκ των δέκα φρεγατών FREMM για λογαριασμό του ιταλικού Ναυτικού στο ναυπηγείο Riva Trigoso. Η “ Spartaco Schergat” είναι το πέμπτο πλοίο στη διαμόρφωση γενικής χρήσης.

Ο πρόεδρος της Fincantieri, Τζιαμπέρο Μασόλο, και ο διευθύνων σύμβουλος, Τζιουζέπε Μπόνο, υποδέχθηκαν τον Τζιοβάνι Τότι, κυβερνήτη περιφέρειας Λιγυρίας και τον Αρχηγό Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχο Βάλτερ Τζιραρντέλι, καθώς και αριθμό πολιτικών και θρησκευτικών αξιωματούχων.

Η τοποθέτηση των εξοπλισμών του πλοίου θα συνεχιστεί στο Ολοκληρωμένο Ναυπηγείο Πλοίων στο Μουτζιάνο (Λα Σπέτσια) με την παράδοση του να εχει προγραμματιστεί για το 2020. Η FREMM “Spartaco Schergat”, όπως και οι άλλες μονάδες, θα διαθέτει μεγάλο βαθμό ευελιξίας και ικανότητα επιχειρήσεων σε όλες τις τακτικές καταστάσεις. Μήκους 144 μέτρων και πλάτους 19,7 μέτρων, το πλοίο θα διαθέτει εκτόπισμα με πλήρες φορτίο περίπου 6700 τόνων. Το πλοίο θα έχει ανώτατη ταχύτητα 27 κόμβων και θα προσφέρει ενδιαιτήσεις 200 ατόμων.

Το πρόγραμμα FREMM, που αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή και ιταλική αμυντική υψηλή τεχνολογία, προέκυψε από την ανάγκη αντικατάστασης των φρεγατών του ιταλικού Ναυτικού κλάσης “Lupo” (ήδη έχουν παροπλιστεί) και “Maestrale” (κάποιες απο αυτές έχουν ήδη παροπλιστεί, οι υπόλοιπες ειναι κοντά στην ολοκλήρωση της επιχειρησιακής ζωής τους), και οι δύο κατασκευάστηκαν από την Fincantieri την δεκαετία του 1970.

©Fincantieri | Η “Spartaco Schergat” στο ναυπηγείο Riva Trigoso. Ο εξοπλισμός του πλοίου θα συνεχιστεί στο ολοκληρωμένο ναυπηγείο στο Μουτζιάνο (Λα Σπέτσια), με την παράδοση του να έχει προγραμματιστεί για το 2020.

Τα πλοία “Carlo Bergamini” και “Virginio Fasan” έχουν ήδη παραδοθεί το 2013, το “Carlo Margottini” το 2014, το “Carabiniere” το 2015, το “Alpino” το 2016, το “Luigi Rizzo” το 2017, και το “Federico Martinengo” το 2018.

Το πρωτο πλοίο της κλάσης ειναι στη διαμόρφωση Γενικής Χρήσης (GP), ενω οι μονάδες 2 και 5 ειναι στη διαμόρφωση Ανθυποβρυχιακών Επιχειρήσεων (ASW). Οι υπόλοιπες FREMM του ιταλικού Ναυτικού ειναι όλες έκδοσης GP (μονάδες 6 ως 10).

Το ιταλικό πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί πλήρως με την άσκηση της προαίρεσης τον Απρίλιο 2015, σχετικά με την κατασκευή του ένατου και δέκατου πλοίου, των οποίων η παραλαβή προγραμματίστηκε μετα το 2020. Η κοινοπραξία Orizzonte Sistemi Navali (OSN) (51% Fincantieri, 49% Leonardo) ενεργεί ως ο κύριος εργολάβος για την Ιταλία μέσα στο πρόγραμμα, ενώ η Armaris (Naval Group & Thales) ειναι ο κύριος εργολάβος για την Γαλλία. Αυτη η συνεργασία εφάρμοσε την θετική εμπειρία που αποκτήθηκε στο προηγούμενο ιταλο-γαλλικό πρόγραμμα “Orizzonte” το οποίο οδήγησε στην κατασκευή των δύο φρεγατών ”Andrea Doria” και “CaioDuilio” για το ιταλικό Ναυτικό.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.