Συντήρηση ερπύστριας Leopard 2A5 DK της Δανίας στο Αφγανιστάν. (© Martin Carey)

Τα άρματα μάχης Leopard 2 της Γερμανίας, Καναδά και Δανίας, προκειται σύντομα να αποκτήσουν νέα σκοπευτικά για τους ΑΠΜΑ και ΠΑΜΑ, τα οποία προέρχονται από τη βιομηχανία Cassidian Optronics. Η συμφωνία αξίας μεγαλύτερης των 15 εκατομμυρίων €, περιλαμβάνει τη συσκευή θερμικής παρατήρησης τρίτης γενιάς ATTICA (Thermal imager with Two-dimensional IR CMOS Array), μαζί με επιπρόσθετους αισθητήρες και διάφορα συγκροτήματα του συστήματος.

Για επιπρόσθετη τυποποίηση της διαμόρφωσης των αρμάτων μάχης Leopard που χρησιμοποιούν οι χώρες μέλη του NATO, το ATTICA τοποθετείται ως βασική επιλογή στο πανοραμικό περισκόπιο PERI R17 του ΑΠΜΑ στην Γερμανία και επίσης προκειται να επιλεγεί ως στάνταρτ επιλογή και στο κύριο σκοπευτικό όργανο (ΚΣΟ) του ΠΑΜΑ των αρμάτων του Καναδά και Δανίας.

Σύμφωνα με τη βιομηχανία, τα 100 άρματα μάχης Leopard 2 που εκσυγχρονιστούν θα πραγματοποιούν αναγνώριση, ταυτοποίηση και επισήμανση στόχων σε μεγαλύτερες αποστάσεις υπό συνθήκες  περιορισμένης ορατότητας.

Κανονικά, ο αρχηγός άρματος μπορεί να μεταβιβάσει πληροφορίες στον πυροβολητή και να συνεχίσει την επιλογή στόχων, να κατηγοριοποιεί τους στόχους βάσει επικινδυνότητας. Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η Cassidian Optronics προσφέρει μια καθαρότερη εικόνα της τακτικής κατάστασης με τη χρήση οπτικών συσκευών καλύτερης ποιότητας.

Το σύστημα Attica έχει ήδη επιλεγεί από τον γερμανικό Στρατό για το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) του πεζικού Puma, και η επιλογή του για το Leopard 2 έχει υλικοτεχνικά οφέλη και μειωμένο κόστος χρήσης.

Janes.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: