Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Γεωργιανό ομόλογό του Irakli Alasania, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. (ΥπΕθΑ)

Εκπαίδευση στην Ελλάδα και τις στρατιωτικές σχολές της χώρας μας θα μπορούν να κάνουν πλέον οι Γεωργιανοί, ενώ οι δύο χώρες θα κάνουν από κοινού σειρά δράσεων συνεκπαίδευσης στελεχών.

Θέματα που αφορούν την ευρωατλαντική προοπτική της Γεωργίας και την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, συζητήθηκαν τη Δευτέρα (02.06.2014) κατά  συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Γεωργίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ιρακλί Αλαζάνια (Irakli Alasania).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Αλαζάνια στο ΥΕΘΑ, υπεγράφη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας για το 2014, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τους τομείς της εκπαίδευσης (φοίτηση Γεωργιανών στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές) και συνεκπαίδευσης δυνάμεων από τις δύο χώρες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την υποστήριξη στην ευρωατλαντική προοπτική της Γεωργίας και γνωστοποίησε ότι πρόθεση της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ είναι να υπογραφεί, εντός του μήνα, η συμφωνία σύνδεσης της Γεωργίας με την ΕΕ. Εξάλλου, στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ (3- 4 Ιουνίου στις Βρυξέλλες) θα συζητηθεί το θέμα των σχέσεων της Γεωργίας με τη Βορειατλαντική Συμμαχία.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Τέλος, μίλησε για τη στρατηγική επιλογή της Γεωργίας να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, χωρίς να παραβλέπει τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της.

Ο κ. Αλαζάνια ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην ευρωατλαντική προοπτική της Γεωργίας, σημειώνοντας ότι η υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσής της με την ΕΕ θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα στη συνεργασία τους.

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στον σταθεροποιητικό παράγοντα που διαδραματίζουν Ελλάδα και Γεωργία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στους ιστορικούς θρησκευτικούς- πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες.

Η επίσκεψη του Γεωργιανού υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στην Τυφλίδα.[youtube=http://youtu.be/I_dBjCPr0VI]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: