Καναδάς: Δοκιμαστικές βολές M777 155χιλ με σύστημα αντιμέτρων παρεμβολών GPS

Master Corporal Bern LeBlanc/Flickr

[dropcap size=small]Ο[/dropcap]ι Πυροβολητές του Καναδικού Στρατού πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμαστικές βολές πραγματικών πυρών με ένα καινοτόμο σύστημα που σχεδιάστηκε για να προστατεύει από τις παρεμβολές το παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS). Ο Καναδικός Στρατός πραγματοποίησε τις δοκιμές την 27η και 28η Οκτωβρίου 2016 προς υποστήριξη του προγράμματος καινοτομίας με τον τίτλο “κατασκευάστηκε στον Καναδά” (BCIP). Μια πρωτοβουλία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που σχεδιάστηκε για την ενίσχυση της καινοτομίας στις Καναδικές Επιχειρήσεις.

Οι δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν στη βάση Σιλο των Καναδικών Δυνάμεων στην Μανιτόμπα, αξιολόγησαν την αντι-παραπλανητική τεχνολογία GPS (GAJT) που αναπτύχθηκε από την Novatel η οποία έχει έδρα στο Κάλγκαρι.

Τα οβιδοβόλα M777 του Καναδικού Στρατού έχουν τρία συστήματα που βασίζονται στο GPS, συμπεριλαμβανομένων των βλημάτων με καθοδήγηση GPS και η GAJT σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει ότι μπορούν να διατηρήσουν την ευστοχία τους όταν μια εχθρική δύναμη διαθέτει συσκευές παρεμβολών ή στην περίπτωση της ακούσιας παρεμβολής.

Ουσιαστικά η GAJT είναι ένας δέκτης που εξουδετερώνει οποιαδήποτε σήματα παρεμβολών επιτρέποντας στους δέκτες GPS να λάβουν τα δορυφορικά σήματα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν ορθά. Οι δοκιμές με τα M777 περιελάμβαναν την αξιολόγηση της αξιοπιστίας της GAJT με την υποβολή της στα πανίσχυρα κύματα κρούσης που δημιουργούνται κατά την πυροδότηση του πυροβόλου. Κατά τις δοκιμές επιβεβαιώθηκε η ικανότητα εξουδετέρωσης των παρεμβολών.

Ο Λοχαγός Τόμα Μπουθ, Αξιωματικός Δοκιμής του έργου, εξήγησε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για την προμήθεια περισσότερα από τα 10 συστήματα GAJT που έχουν αποκτηθεί από τον Καναδικό Στρατό δια μέσω του BCIP αλλά αυτές οι τεχνολογίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον και ίσως έρθουν ξανά υπό εξέταση στο άμεσο μέλλον.

“Η δοκιμή CAJT, και έν γένει του BCIP”, πρόσθεσε, “είναι ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας όχι μόνο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη Βιομηχανία, αλλά επίσης και μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του Καναδικού Στρατού που ενεργοποιήθηκαν με σκοπό να βοηθήσουν στην διευκόλυνση των δοκιμών”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.