Άρμα μάχης Leopard 2A4M CAN του Καναδά

Ο Υπουργός Άμυνας του Καναδά Peter MacKay, ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου την άφιξη του άρματος Leopard 2A4 και την ένταξη του ως μέλος της Σχολής Τεθωρακισμένων του Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων, όπου παρουσιάστηκε η δύναμη πυρός και η κινητικότητα του τελευταίου αποκτήματος των Τεθωρακισμένων του Καναδά.

Η κυβέρνηση του Καναδά αγόρασε τα άρματα, από την Ολλανδία το 2007, στα πλαίσια του προγράμματος αντικατάστασης αρμάτων, αξίας 650 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η απόκτηση των Leopard 2 A4 θα δώσει την δυνατότητα στους στρατιώτες και αξιωματικούς των Τεθωρακισμένων να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις τωρινές και μελλοντικές αποστολές που θα τους ανατεθούν από την κυβέρνηση του Καναδά.

Συνολικά 42 άρματα μάχης Leopard 2 A4 πρόκειται να παραδοθούν στο στρατό του Καναδά μέχρι τα τέλη του 2013, με τα πρώτα πέντε να είναι αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία στη Σχολή Τεθωρακισμένων στη στρατιωτική Βάση Gagetown. Τα πέντε Leopard 2 A4 έχουν ήδη ενσωματωθεί στην εκπαίδευση και έχουν το βασικό ρόλο στην προετοιμασία των στρατιωτών και αξιωματικών των Τεθωρακισμένων στις μελλοντικές προκλήσεις.

Η ένταση και η περιπλοκότητα των πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν έχουν δείξει πως τα άρματα όπως το Leopard 2 A4 παρέχουν ουσιώδη προστασία στους στρατιώτες, κινητικότητα και δύναμη πυρός η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: