Καναδάς: Προς αναζήτηση 1500 νέων μεταφορικών στρατιωτικών οχημάτων

Παρά την ηλικία του το MLVW είναι η ραχοκοκαλιά του στόλου οχημάτων διοικητικής υποστήριξης του Καναδικού Στρατού. (Φωτ: wikimedia.org)

Με την έκδοση Αιτήματος Προσφοράς (RfP) την 25 Ιουλίου, ξεκίνησε από τη κυβέρνηση του Καναδά το εξοπλιστικό πρόγραμμα για την απόκτηση νέων μεσαίων μεταφορικών οχημάτων για τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το τμήμα Δημόσιων Έργων και Κυβερνητικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Καναδά, ξεκίνησαν, τις επαφές με τις βιομηχανίες σχετικά με το πρόγραμμα τον Ιανουάριο, όταν εκδόθηκε η Επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (LoI). Την επιστολή ακολούθησαν ξεχωριστές συναντήσεις με τους βιομηχανικούς αντιπροσώπους που πραγματοποιήθηκαν από την 17η έως την 23η Ιανουαρίου 2013.

Η Κυβέρνηση του Καναδά αναζητεί ένα νέο στόλο 1500 μεσαίου μεγέθους φορτηγών και συναφούς διοικητικής υποστήριξης, ώστε να αντικαταστήσει και εκσυγχρονίσει τον υπάρχον στόλο μεσαίων φορτηγών διοικητικής υποστήριξης (MLVW) των Καναδικών ΕΔ. Η απαίτηση του στρατιωτικού φορτηγού περιλαμβάνει την απόκτηση πέντε εκδόσεων του οχήματος και σχετικού εξοπλισμού, όπως επίσης την υποστήριξή των οχημάτων.

Οι έλεγχοι και δοκιμές αποδοχής των οχημάτων από την κυβέρνηση του Καναδά, έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2014. Η ανάθεση της σύμβασης αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2015, με την παράδοση του πρώτου οχήματος να αναμένεται το καλοκαίρι του 2017 και την τελική παράδοση οχήματος το καλοκαίρι του 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.