Κατάθεση βόμβα για τη νοθεία καυσίμων στο στρατό

STEYR 26S32 P43
Βυτιοφόρο Όχημα Μεταφοράς Καυσίμων STEYR 26S32 P43 (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Διαβάστε τι ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής για το σκάνδαλο με τα νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι “ευεργέτες” πίσω από το κύκλωμα.

Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα εξέτασε ο οικονομικός εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες του για εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον Μάιο του 2011.

Ο κ. Σούρλας, ο οποίος κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο κ. Πεπόνης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, παρέδωσε στον εισαγγελέα φάκελο με στοιχεία για παράνομη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση “το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ’ τους μισθούς και τις συντάξεις”.

Μάλιστα ο κ. Σούρλας, που τα τελευταία χρόνια έχει καταθέσει 14 ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και επιστολές στους αρμοδίους υπουργούς για το θέμα των καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει υποστηρίξει ότι “οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή”.

Το δείγμα από το Συκούριο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Υποστηρίζει επίσης ότι πήρε δείγμα καυσίμου από το στρατόπεδο στο Συκούριο Λάρισας και το παρέδωσε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους όπου εντόπισε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ουσία που βάσει του νόμου πρέπει να είναι στα 5 mg.

Ο κ. Πεπόνης σκοπεύει να κατευθύνει την έρευνά του και στα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν για την πάταξη της λαθρεμπορίας ώστε να εντοπίσει εάν αυτά εφαρμόστηκαν ή αν, και με ευθύνη ποιων, έμειναν αδρανή.

Έτσι η εισαγγελική έρευνα πρόκειται να επεκταθεί σε βάθος 10ετίας με στόχο να εντοπιστούν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα για κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα.

http://news247.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.