Βολή κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου Javelin απο στρατιώτες των ΗΠΑ. (Πηγή: tormentor4555)

H Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) γνωστοποίησε την 26η Μαρτίου 2013 το Κογκρέσο για μία πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS), 500 κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Javelin και και αντίστοιχου εξοπλισμού, ανταλλακτικών, εκπαιδευτικά βοηθήματα και διοικητική υποστήριξη αξίας περίπου 112 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει αιτηθεί την αγορά 500 κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Javelin, 50 Μονάδων Ελέγχου Εκτόξευσης, Συσσωρευτές των Μονάδων Ψύξεως, Εξομοιωτές Βολής (MSR), τρίποδα, ανταλλακτικά και φορτιστές και αποφορτιστές συσσωρευτών, τεχνικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικά βοηθήματα από τις ΗΠΑ.

Η αγορά θα βελτιώσει την ικανότητα του Κατάρ να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, και θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις κρίσιμες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: