Κατάρ: Αγορά αντιαρματικών Javelin

Βολή κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου Javelin απο στρατιώτες των ΗΠΑ. (Πηγή: tormentor4555)

H Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) γνωστοποίησε την 26η Μαρτίου 2013 το Κογκρέσο για μία πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS), 500 κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Javelin και και αντίστοιχου εξοπλισμού, ανταλλακτικών, εκπαιδευτικά βοηθήματα και διοικητική υποστήριξη αξίας περίπου 112 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει αιτηθεί την αγορά 500 κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Javelin, 50 Μονάδων Ελέγχου Εκτόξευσης, Συσσωρευτές των Μονάδων Ψύξεως, Εξομοιωτές Βολής (MSR), τρίποδα, ανταλλακτικά και φορτιστές και αποφορτιστές συσσωρευτών, τεχνικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικά βοηθήματα από τις ΗΠΑ.

Η αγορά θα βελτιώσει την ικανότητα του Κατάρ να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, και θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις κρίσιμες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.