Κατάρ: Παραλαβή 22 οχημάτων MRAP Higuard και 10 θωρακισμένων οχημάτων Sherpa

Όχημα MRAP Higuard. (Πηγή: espda)

Η γαλλική εταιρεία Renault Trucks Defence (RTD) ανακοίνωσε, την 17η Φεβρουαρίου, πως παρέδωσε τα πρώτα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Sherpa, και τα οχήματα Higuard MRAP «αν­θε­κτι­κά σε νάρ­κες» (Mine Resistant) και «προ­στα­τευό­με­να α­πό ε­νέ­δρες» (Ambush Protected), στις Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας του Κατάρ. Η παράδοση των υπόλοιπων οχημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας RTD, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κατάρ επέλεξαν το όχημα Higuard, για την μεταφορική του ικανότητα των 12 πλήρως εξοπλισμένων ανδρών, καθώς και την δυνατότητα διέλευσης εμποδίων. Το αποτρεπτικό βάρος των 20 τόνων του θωρακισμένου οχήματος, το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής εξεγέρσεων. Η θωράκιση του οχήματος είναι επαρκής ώστε να αντέξει τις επιθέσεις των αστικών εξεγέρσεων.

Τα οχήματα Higuard, είναι επίσης εξοπλισμένα με μη θανατηφόρο εξοπλισμό, που τους επιτρέπει να εκτοξεύουν καπνογόνα σε αποστάσεις μεγαλύτερες από μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Όχημα Sherpa. (Πηγή: Wikipedia)

H εταιρεία πρόσθεσε πως τα δέκα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Sherpa APV, πρόκειται να εξοπλίσουν τις αντιτρομοκρατικές Ειδικές Δυνάμεις του Κατάρ. Το δέκα τόνων θωρακισμένο όχημα, με τη δυνατότητα μεταφοράς δέκα πλήρως εξοπλισμένων ανδρών και επιπλέον δύο ατόμων ως πλήρωμα, μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε κρίση, μεταφέροντας μονάδες των ειδικών δυνάμεων στο σημείο της δράσης. Η θωράκιση του μπορεί να προστατεύσει το πλήρωμα του από πυρομαχικά διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Το Sherpa μπορεί επίσης να παρέχει υποστήριξη πυρός σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, με το πολυβόλο των 12,7 χιλ. που έχει εγκατεστημένο στον πύργο του.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Delivery of 22 Hig…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.