Η εταιρεία Leonardo ανακοινωσε ότι έθεσε σε ισχύ την σύμβαση που υπογράφηκε την 14η Μαρτίου 2018 για την παράδοση 28 δικινητήριων μεσαίου μεγέθους στρατιωτικών ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου στο υπουργείο άμυνας του Κατάρ.

Η εταιρεία προσέθεσε ότι έχει καταγράψει την παραγγελία στην λίστα των αδιεκπεραίωτων υποθέσεων και έλαβε την προκαταβολική πληρωμή σχετικά με την σύμβαση. Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει 16 NH90 σε διαμόρφωση τακτικού μεταφορικού ελικοπτέρου (TTH) και 12 NH90 σε ναυτική διαμόρφωση (NFH), θα υποστηρίξει τα σχέδια του Κατάρ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των στρατιωτικών ελικοπτέρων του.

Ο Αλεσάντρο Προφούμο, ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που θέσαμε σε ισχύ αυτή την σημαντική σύμβαση. Συνεχίζουμε να είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στην ολοκλήρωση του βιομηχανικού σχεδίου μας που αποσκοπεί στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου, επίσης και στην ενίσχυση της εμπορικής προσέγγισης”.

Η Leonardo ενεργεί ως ο γενικός κύριος εργολάβος έχοντας την ευθύνη της διαχείρισης ολόκληρου του προγράμματος που κοστολογείται άνω των €3 δισεκατομμυρίων για την κοινοπραξία ΝΗΙ. H Airbus θα ειναι υπεύθυνη για την τελική συναρμολόγηση και παράδοση των 16 ελικοπτέρων NH90 TTH στις εγκαταστάσεις της στην Μαρινιάν στην Γαλλία, ενώ η Leonardo θα ειναι υπεύθυνη για την τελική συναρμολόγηση και παράδοση των 12 ελικοπτέρων NH90 NFH από τις εγκαταστάσεις της στην Βενετία – Τέσερα στην Βόρεια Ιταλία.

Το NH90 ειναι κατάλληλο για επιχειρήσεις στις πιο απαιτητικές συνθήκες και εχει δοκιμαστεί σε πολλά θέατρα επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο. Αυτή η σύμβαση για τα 28 ελικόπτερα ανεβάζει τον συνολικό αριθμό παραγγελιών στα 543 ελικόπτερα. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 350 ελικόπτερα έχουν παραδοθεί σε 20 πελάτες σε 13 χώρες και έχουν καταγράψει συνολικά περίπου 177000 ώρες πτήσης.

Το πρόγραμμα του μεσαίου μεγέθους δικινητήριου ελικοπτέρου NH90 ειναι υπό τη διαχείριση της κοινοπραξίας NHIndustries, μια επιχείρηση που ανήκει στις Airbus (62,5%), Leonardo (32%) και Fokker (5,5%).

Απόδοση/Μετάφραση απο το “leonardocompany.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: