Κατά ένα έτος καθυστερεί η είσοδος σε υπηρεσία του πυραύλου Sea Venom/ANL

©MBDA | Sea Venom/ANL εκτοξεύθηκε από ελικόπτερο Dauphin προσβάλει στόχο στο πεδίο βολών Ile du Levant της DGA την 27η Νοεμβρίου. Η δοκιμή ήταν η τελική βολή εξέλιξης του πυραύλου πριν την έναρξη των δοκιμών πιστοποίησης το 2019.

Η είσοδος στην υπηρεσία του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου του αντιπλοϊκού εκτοξευόμενου από ελικόπτερο πυραύλου Sea Venom/ANL αντιμετωπίζει καθυστέρηση ως 12 μηνών λόγω απροσδιόριστων τεχνικών θεμάτων, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή η απώλεια χρόνου θα αφήσει τα ελικόπτερα Wildcat HMA.2 του Βασιλικού Ναυτικού χωρίς το κύριο αντιπλοϊκό οπλισμό τους μέχρι το τελευταίο διάστημα του 2021.

Ο Sea Venom/ANL εξελίσσεται από την MBDA για τις κυβερνήσεις του Ην. Βασιλείου και της Γαλλίας στο πλαίσιο σύμβασης αξίας ύψους περίπου £500 εκατομμυρίων ($630 εκατ.) που ανατέθηκε τον Μάρτιο του 2014. Το Ην. Βασίλειο, το οποίο διαχειρίζεται την σύμβαση στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου της ομάδας συμπλέγματος όπλων της MBDA, προμηθεύεται τον Sea Venom/ANL για να καλύψει την απαίτηση του Μελλοντικού Αντιπλοϊκού Καθοδηγούμενου Όπλου (βαρύ) -FASGW(H)-, η Γαλλία θα τοποθετήσει τον πύραυλο πάνω στα μελλοντικά ελικόπτερα H160M Hélicoptère interarmées léger για καλύψει την απαίτηση Anti Navire Léger της χώρας.

Σχεδιασμένος για να εξουδετερώνει στόχους μεγέθους από ταχύπλοα σκάφη μέχρι κορβέτες, και επίσης να προσφέρει την ικανότητα έναντι των παράκτιων και χερσαίων στόχων, ο Sea Venom/ANL είναι ένας υψηλής υποηχητικής ταχύτητας πύραυλος κλάσης 110 κιλών που ενσωματώνει ανιχνευτή (seeker) απεικόνισης με υπέρυθρη ακτινοβολία (με πρόβλεψη για ένα επιπλέον κανάλι λέιζερ ήμι-ενεργής καθοδήγησης), αμφίδρομη δεύξη δεδομένων για τον έλεγχο χειριστή-σε-σύνδεση (OITL) και πολεμική κεφαλή βάρους 30 κιλών. Ενώ ο πύραυλος μπορεί να πετάει σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία, ο έλεγχος OITL θα παρέχει δυνατότητες όπως την επανασκόπευση και διόρθωση σημείου σκόπευσης/βελτιώση εν πτήσει και την ασφαλή ματαίωση.

Καθώς ο Sea Venom/ANL εχει ως στόχο την αντιμετώπιση της απαίτησης FASGW(H), το Ηνωμένο Βασίλειο αγοράζει επίσης τον Ελαφρύ Πύραυλο Πολλαπλών Ρόλων (LMM) για να καλύψει την απαίτηση του Μελλοντικού Αντιπλοϊκού Καθοδηγούμενου Όπλου (ελαφρύ) -FASGW(L). Στην υπηρεσία του Βασιλικού Ναυτικού θα ονομάζεται Martel, ο LMM με καθοδήγηση λέιζερ θα παρέχει στα Wildcat μια πιο αναλογικότερη ικανότητα ακριβείας προσβολής επιφανείας προς τα μικρότερα σκάφη επιφάνειας όπως τα ταχύπλοα παράκτια σκάφη.

©MBDA | Sea Venom/ANL εκτοξεύθηκε από ελικόπτερο Dauphin προσβάλει στόχο στο πεδίο βολών Ile du Levant της DGA την 27η Νοεμβρίου. Η δοκιμή ήταν η τελική βολή εξέλιξης του πυραύλου πριν την έναρξη των δοκιμών πιστοποίησης το 2019.

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.