Από 27 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2018, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές Αν. Αττικής, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και σύμφωνης γνώμης της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

Για το σκοπό αυτό διατέθηκε κλιμάκιο μηχανημάτων και οχημάτων των ΕΔ, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ)/ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα, με τη χρήση μηχανημάτων και οχημάτων τόσο των ΕΔ όσο και του εν λόγω Δήμου, ολοκληρώθηκε καθαρισμός και αποκομιδή φερτών υλικών της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος στην περιοχή της Ραφήνας, καθώς και καθαρισμός της κοίτης έτερου ρέματος στον αστικό ιστό της Ραφήνας, όπως υποδείχθηκε από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών και οικοδομικών υλικών κατεδάφισης από κοίτη του ρέματος στη θέση «Πετρέζα», όπως υποδείχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής.

 Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες ΑνάγκεςΣυνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έκτακτες Ανάγκες

6 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Στην οχύρωση των συνόρων στην ξηρά δεν μπορούν να πράξουν το ίδιο, η μήπως εκεί έχει θέμα ο υπουργός;

  Ό νέος πρόεδρος της Αυστρίας, πρότεινε πρόσφατα την ενίσχυση στην φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, αυτή η είδηση ίσως να μην έφτασε στο πεντάγωνο. Για αυτό είναι αφοσιωμένο στις ρεματιές και στα λαγκάδια.

  Απάντηση
   • Gunslinger32

    Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, εφόσον προχωράει είναι εντάξει.
    Αρκεί να μη εξελιχθεί όπως η περίπτωση με το μετρό στην συμπρωτεύουσα(για να μην πω το γεφύρι της Άρτας).

    Η εξέλιξη στο θέμα των ναρκοπεδίων σε εκείνα τα μέρη, επιβάλει νομίζω την σύντομη ολοκλήρωση αυτού του έργου, αλλιώς έχει να πέσει σκαπανικό που θα πάει καπνός κι’ αντάρα(και πάλι δεν θα προλαβαίνουν), αν ξαφνικά πάρουν μια μέρα φόρα οι γείτονες να έρθουν για έναν ναργιλέ η για μια «επίσκεψη» στα πομακοχώρια.

    http://e-amyna.com/αντιαρματικά-ναρκοπέδια-στο-θέατρο-ε/

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: