Το προσωπικό της ΠΑ του Κατάρ αποτελείται απο 118 ατόμα. (Φωτ: ΓΕΑ)

Συμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, κλιμάκιο εκατόν δεκαοκτώ (118) ατόμων της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, αποτελούμενο από Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και πολιτικό προσωπικό, έφθασε στην 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Πολεμικών Αεροποριών.

Mirage 2000-5 του Κατάρ προσγειώνεται στον αεροδιάδρομο της Αεροπορικής Βάσης Τανάγρας. (Φωτ: ΓΕΑ)

Φωτογραφία απο το κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ στην 114 ΠΜ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Για τη μεταφορά του προσωπικού και των υλικών χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα (4) αεροσκάφη C-130 και ένα (1) C-17.

Μεταφορικά αεροσκάφη C-130 του Κατάρ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Η συνεργασία των δύο Πολεμικών Αεροποριών, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου 2013, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ασκήσεις εναέριας μάχης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των τεσσάρων (4) Μ2000-5 της Αεροπορίας του Κατάρ, των αεροσκαφών Μ2000-5 της 331Μ και 332Μ καθώς και άλλων τύπων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταγωγικό αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών C-17 της ΠΑ του Κατάρ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Νυχτερινή φωτογραφία του C-17 στον αεροδιάδρομο της Αεροπορικής Βάσης Τανάγρας. (Φωτ: ΓΕΑ)

Εκφορτωση εξοπλισμού της ΠΑ του Κατάρ απο C-17. (Φωτ: ΓΕΑ)

H συνεργασία των δύο Πολεμικών Αεροποριών, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου 2013. (Φωτ: ΓΕΑ)

Μαχητικά Mirage 2000-5 του Κατάρ τροχοδρομούν στον αεροδιάδρομο. (Φωτ: ΓΕΑ)

Κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ στην 114 ΠΜ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου.

Ο Αρχηγός ΑΤΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του κλιμακίου της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, το οποίο βρίσκεται στην ΑΒ Τανάγρας. (Φωτ: ΓΕΑ)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για θέματα της Μονάδας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό της, καθώς και με το προσωπικό του κλιμακίου της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, το οποίο βρίσκεται στην ΑΒ Τανάγρας, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία

Mirage 2000-5 του Κατάρ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Ιπτάμενοι της ΠΑ του Κατάρ. (Φωτ: ΓΕΑ)

O Αρχηγός ΑΤΑ συνομιλεί με τον επικεφαλής του κλιμακίου της ΠΑ του Κατάρ. (Φωτ: ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: