Κοινή άσκηση έρευνας-διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας SAREX “CYFRA – 02/18” (φωτ)

Το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου ανακοίνωσε την Μεγάλη Τρίτη, 03 Απριλίου 2018, ότι εκτελέστηκε η διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYFRA-02/18”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή του ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικών μέσων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, και της Γαλλικής Φρεγάτας «Aquitaine» με το οργανικό της ελικόπτερο.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κ.Δ.

Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA - 02/18”

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα σε πλοία ή πλατφόρμες στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA - 02/18”

Στο πλαίσιο της άσκησης, στις 30 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΚΣΕΔ), ενημερωτική επίσκεψη από το πλήρωμα της Γαλλικής Φρεγάτας «Aquitaine», στα πλαίσια της επικείμενης διεθνούς Άσκησης Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYFRA 02/18”.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Υποδιοικητή του ΚΣΕΔ, Πλωτάρχη Δημήτρη Κασίνη ΠΝ, για το σενάριο της Άσκησης καθώς και την οργάνωση/λειτουργία του ΚΣΕΔ, ενώ έπειτα ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Κέντρου.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη συνεργασία εντός του 2018, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA - 02/18”Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA - 02/18”Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA - 02/18”Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA - 02/18”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.