Το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) σχεδίασε και συντόνισε νέα διεθνή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPFRA-02/17”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το ΚΣΕΔ Λάρνακας, σε συνεργασία το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε αντικείμενα έρευνας για εντοπισμό και διάσωση των «ναυαγών» μετά από «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» συνεπεία ανατροπής μικρού σκάφους προσφύγων. Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με Ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, το Παράκτιο Περιπολικό «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ και τη Γαλλική Φρεγάτα «PROVENCE» με το Ελικόπτερο της.

Το ΚΣΕΔ μέσα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ατυχημάτων από την αυξανόμενη μεταναστατευτική ροή προσφύγων που παρουσιάζεται από την περιοχή της Μ. Ανατολής με προορισμό την Ευρώπη, πραγματοποιεί συνεχείς ασκήσεις Ε-Δ με πολεμικά πλοία πολλών φιλίων χωρών με μοναδικό σκοπό τις μηδενικές απώλειες ανθρώπων στη θάλασσα.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη συνεργασία εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: