Κοινή πρόταση Sikorsky-Boeing για το πρόγραμμα νέου ελικοπτέρου JMR των ΗΠΑ

To ελικόπτερο επίδειξης τεχνολογίας X2 της Sikorsky εν ώρα δοκιμαστικής πτήσης. (Πηγή: Wikipedia)

Οι εταιρείες Sikorsky και Boeing θα καταθέσουν κοινή πρόταση για την κατασκευή του πρωτότυπου ελικοπτέρου επίδειξης -το οποίο θα βασίζεται στο σχεδιασμό ελικοφόρου Χ2- για την 1η φάση του κοινού προγράμματος πολλαπλού ρόλου (JMR TD) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

To πρόγραμμα JMR TD, καλύπτει τις μελλοντικές κάθετες αερομεταφορές μεγάλου βάρους με αποστολή να παρέχει τη νέα γενιά  ελικοπτέρου για το Στρατό των ΗΠΑ.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gK7ktLXhq88]

Η πρόταση των Sikorsky-Boeing, θα παρουσιάσει πως η τεχνολογία X2, με τους αντιστροφής περιστροφής ομόκεντρους κινητήρες, την έλικα οριζόντιας κίνησης και τo προηγμένο σύστημα πτήσης Fly-by-wire (FBW), θα προσδώσει ταχύτητα 230 κόμβων, μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα, και μια ελαφριάς σχεδίασης άτρακτο σε ενα οικονομικό πακέτο, δήλωσε ο πρόεδρος της Sikorsky Military Systems, Samir Mehta.

Καλλιτεχνική απεικόνιση της πρότασης των Sikorsky-Boeing. (Πηγή: Boeing)

Αναβαθμίζοντας τον συνηθισμένο σχεδιασμό του ελικοπτέρου, ο Στρατός των ΗΠΑ θα παραλάβει ένα σύστημα ελικοπτέρου με βελτιώσεις στην ταχύτητα κατά 100 κόμβους, 60 τοις εκατό στην επιχειρησιακή αυτονομία και 50% καλύτερη επίδοση πτήσης σε θερμές συνθήκες.

Η ομάδα Sikorsky-Boeing που συμμετέχει στο πρόγραμμα JMR TD είναι μια ομάδα ισότιμων συνεργατών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Boeing και γενικός διευθυντής του τμήματος Κάθετης Ανύψωσης Leanne Caret, και συμπληρώνει, λέγοντας πως στην πρώτη φάση της πρότασης JMR TD θα είναι επικεφαλής η Sikorsky και στη Φάση 2 του προγράμματος επίδειξης η Boeing.

Η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων για την πρώτη φάση του προγράμματος JMR TD είναι μέχρι την 6η Μαρτίου. Ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί απο το Στρατό των ΗΠΑ στα τέλη του 2013. Το πρωτότυπο ελικόπτερο πρόκειται να πετάξει στα μέσα του 2017.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vfggwmhcvC0]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.