Κοσσυφοπέδιο: Κοινή άσκηση ιατρικής διακομιδής ελλήνων, ελβετών και πολωνών (φωτ)

[dropcap size=small]Ο[/dropcap]ι δυνάμεις Κοσσυφοπεδίου (KFOR), σε στενή συνεργασία με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX), οργάνωσαν και υλοποίησαν μια άσκηση πολύπλευρης ιατρικής διακομιδής (MEDEVAC) στην περιοχή της Μιτρόβιτσα.

Η άσκηση περιελάμβανε προσωπικό των ελληνικών και ελβετικών ομάδων της επιτροπής επιτήρησης συνεργασίας από το κοινό περιφερειακό απόσπασμα – Βορρά (JRD-N) και στοιχειά ελικοπτέρου της πολυεθνικής ομάδας μάχης ανατολής (MNBG-E), όπως επίσης την πολωνική αστυνομία και προσωπικό αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης της EULEX.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της διαλειτουργικότητας και των επιχειρησιακών διαδικασιών του προσωπικού των KFOR και EULEX στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης οι οποίες αποτελούνται από πολλαπλά άτομα που χρήζουν άμεσης ιατρικής διακομιδής από μια απομονωμένη περιοχή.

Η εκπαίδευση ήταν σε συνέχεια μιας παλιότερης εκπαίδευσης εναέριας MEDEVAC που πραγματοποιήθηκε την 29η Ιουνίου 2017, κατά την οποία μέλη της EULEX συμμετειχαν ως παρατηρητές.

Πηγή: jfcnaples.nato.int/kfor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.