Οι δυνάμεις Κοσσυφοπεδίου (KFOR), σε στενή συνεργασία με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX), οργάνωσαν και υλοποίησαν μια άσκηση πολύπλευρης ιατρικής διακομιδής (MEDEVAC) στην περιοχή της Μιτρόβιτσα.

Η άσκηση περιελάμβανε προσωπικό των ελληνικών και ελβετικών ομάδων της επιτροπής επιτήρησης συνεργασίας από το κοινό περιφερειακό απόσπασμα – Βορρά (JRD-N) και στοιχειά ελικοπτέρου της πολυεθνικής ομάδας μάχης ανατολής (MNBG-E), όπως επίσης την πολωνική αστυνομία και προσωπικό αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης της EULEX.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της διαλειτουργικότητας και των επιχειρησιακών διαδικασιών του προσωπικού των KFOR και EULEX στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης οι οποίες αποτελούνται από πολλαπλά άτομα που χρήζουν άμεσης ιατρικής διακομιδής από μια απομονωμένη περιοχή.

Η εκπαίδευση ήταν σε συνέχεια μιας παλιότερης εκπαίδευσης εναέριας MEDEVAC που πραγματοποιήθηκε την 29η Ιουνίου 2017, κατά την οποία μέλη της EULEX συμμετειχαν ως παρατηρητές.

Πηγή: jfcnaples.nato.int/kfor

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: