Κύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military Erasmous (φωτ)

Κύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military Erasmous. (ΓΕΕΦ)

Την 23 και έως 28 Αυγούστου 2015, διεξήχθη με επιτυχία η άσκηση του τομέα Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη Στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας.

Στην άσκηση, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος Military Erasmous, συμμετείχαν, ως εκπαιδευτές, 2 Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς και 4 Αξιωματικοί από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες Ελλάδας και Αυστρίας. Ως εκπαιδευόμενοι, συμμετείχαν, 19 μαθητές από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες Ελλάδας και Αυστρίας, εκ των οποίων 10 Ελληνοκύπριοι.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης περιλαμβάνονταν, εκπαίδευση σε οπλικά συστήματα, υλικά και μέσα της Εθνικής Φρουράς, ανάγνωση χάρτη, εκτέλεση βολής και πρακτική εφαρμογή σε αντικείμενα κατάληψης υψώματος, κατάληψης μεμονωμένης οικίας διαχείρισης – μετακίνησης προσφύγων και αντιμετώπιση σεναρίου «Ναυτικού Ατύχηματος στην Ανοικτή Θάλασσα», στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.Κύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military ErasmousΚύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military ErasmousΚύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military ErasmousΚύπρος: Άσκηση Κοινής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας / Military Erasmous

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.