Κατόπιν πρότασης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και έγκρισης από το Υπουργείο Άμυνας, το έτος 2018 κηρύσσεται ως «Έτος Εφεδρείας και Εθνοφυλακής».

Cyprus_ΕΤΟΣ_ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣΣκοπός της παραπάνω πρωτοβουλίας που υλοποιείται για πρώτη φορά είναι να αναδειχθεί η πολύτιμη και αξιόλογη προσφορά αλλά και η αναγκαιότητα των θεσμών των εφέδρων και εθνοφυλάκων στην Εθνική Φρουρά. Επιπλέον η παραπάνω πρωτοβουλία αποσκοπεί στην εξύψωση του ηθικού τόσο των εφέδρων, όσο και των εθνοφυλάκων, αλλά και γενικότερα όλου του πληθυσμού της κυπριακής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, διάφορες δραστηριότητες, ημερίδες, σεμινάρια και συζητήσεις κατά τις οποίες θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την βελτίωση του τρόπου εκπαίδευσης και του παραγόμενου έργου καθώς και στον καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή των εφέδρων και Εθνοφυλάκων στην Άμυνα της Πατρίδας. Επίσης θα οδηγήσει σε ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δεσμών ανάμεσα στις Μονάδες και στους έφεδρους-εθνοφύλακες.

Η τελετή έναρξης του έτους «Έτους Εφεδρείας και Εθνοφυλακής» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο την 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 0600 μ.μ. στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας και της Ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: