Κύπρος: Αναγνωρίσεις στελεχών στον τομέα ευθύνης του Τακτικού Συγκροτήματος του 2ου Συντάγματος Πεζικού (φωτ)

[dropcap size=small]Μ[/dropcap]ε μια κίνηση Σημειολογίας και Ουσίας επιτελείς του ΓΕΕΦ και Διοικητές όλων των κλιμακίων της Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησαν αναγνωρίσεις σε φυλάκια στον Τομέα Ευθύνης του Τακτικού Συγκροτήματος του 2ου Συντάγματος Πεζικού την 11 Οκτωβρίου 2017.

Κατά τις αναγνωρίσεις τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Διοικητές των εν επαφή Ταγμάτων για την τοπογραφία της περιοχής, την αποστολή και το έργο του Τακτικού Συγκροτήματος και των Μονάδων τους.

Αναγνωρίσεις Στελεχών

Ακολούθως μετέβησαν στο αμφιθέατρο της ακριτικής κοινότητας Κάτω Πύργου όπου ο Διοικητής του 276 Τάγμα Πεζικού ενημέρωσε για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Συγκροτήματος τόσο την περίοδο 1963 όσο και κατά το 1974 και πραγματοποιήθηκε διοικητική συγκέντρωση στην παρουσία του κ. Α/ΓΕΕΦ.

Ο Α/ΓΕΕΦ αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς και κυρίως σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας του προσωπικού και του υλικού και της ανάγκης ουσιαστικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στο θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) τόνισε ότι όπως είναι συγκροτημένος και περιγράφεται στα κείμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δη του ΥΠΑΜ, συνάδει με τα πρότυπα άλλων σύγχρονων στρατών και προέτρεψε τους Διοικητές να μεριμνήσουν έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που προσδίδει η πρόσληψη των ΣΥΟΠ για επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων τους.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στην πρόσληψη των γυναικών ΣΥΟΠ, ενός θεσμού που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Εθνική Φρουρά, τις αλλαγές που προκύπτουν από αυτή κυρίως σε θέματα ενδιαίτησης τους και την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δοθεί για την ομαλή ένταξη τους στις Μονάδες.

Αναγνωρίσεις ΣτελεχώνΑναγνωρίσεις ΣτελεχώνΑναγνωρίσεις ΣτελεχώνΑναγνωρίσεις ΣτελεχώνΑναγνωρίσεις ΣτελεχώνΑναγνωρίσεις Στελεχών

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

    1. Όταν, προ αμνημονεύτων χρόνων…., υπηρετούσε σε Τακτικό Συγκρότημα ΣΠ είχαμε Μοίρα ΠΒ και Ίλη Κάσκαβελ, συν Λόχους από διάφορα Σώματα όπως ΤΧ, ΣΕΜ κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.