Κύπρος: Απονομή Μαύρου Μπερέ στους νέους Αρματιστές (φωτ)

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στο Στρατόπεδο «ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ», παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Αρχηγού της ΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και εκπροσώπων των θρησκευτικών και πολιτειακών αρχών, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του μαύρου μπερέ στους οπλίτες των της 2021 ΕΣΣΟ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση τους στις Μονάδες των Τεθωρακισμένων.

Η απονομή του μαύρου μπερέ για τους οπλίτες τεθωρακισμένων, αποτελεί το επιστέγασμα της ολοκλήρωσης του βασικού κύκλου εκπαιδεύσεως, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες από την ειδικότητά τους βολές με τα πολυβόλα και πυροβόλα όπλα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα μηχανοδήγησης και σε ασκήσεις τακτικών κινήσεων των τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως επίσης και στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Τα μαύρα μπερέ απένειμαν ο κ. Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Υγείας, ο Αρχηγός της ΕΦ, ο Διοικητής της Ταξιαρχίας και οι Διοικητές των Μονάδων στις οποίες εκπαιδεύτηκαν οι οπλίτες. Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη με τα μέσα που διαθέτει η Ταξιαρχία.

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στυλιανού στην Ημερήσια του Διαταγή, ανέφερε ότι η τελετή απονομής του μαύρου μπερέ έχει καταστεί θεσμός στην Εθνική Φρουρά και αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους σταθμούς για τη θητεία των μαυροσκούφηδων. Απευθυνόμενος στους νέους μαυροσκούφηδες, τους τόνισε ότι η απονομή του μπερέ, αποτελεί το διαπιστευτήριο για την ένταξή τους στην οικογένεια των τεθωρακισμένων, στην οποία αφού εκπαιδεύτηκαν από τους παλαιότερους έμαθαν να χειρίζονται τα μέσα τα οποία διαθέτει η πατρίδα και ανέδειξαν τις έννοιες της στρατιωτικής πειθαρχίας, της συνεργασίας και της συναδελφικότητας. Καταλήγοντας, τους υπενθύμισε ότι ο σκοπός παραμένει αναλλοίωτος και άρρηκτα συνυφασμένος με την ίδια την ύπαρξή μας και δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Για να επιτευχθεί ο σκοπός, απαιτούνται θυσίες, τιμώντας τα όπλα μας, τις οικογένειες και τους προγόνους μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, στην τελετή δεν παρευρέθηκαν οι οικογένειες των οπλιτών και για τον λόγο αυτό έγινε διευθέτηση μετάδοσης της τελετής με τη μέθοδο του «live streaming» από την σελίδα του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ στο facebook.

/>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.