Φωτογραφία στην οποία παρουσιάζονται πεζοναύτες των ΗΠΑ να πραγματοποιούν ενημέρωση σε ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου σχετικά με τα όπλα που χρησιμοποιούν. (ar15.com)

Το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου ανακοίνωσε την 7 Οκτωβρίου 2014 ότι στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, ως μέσου για την προαγωγή της σταθερότητας και της κρατικής κυριαρχίας της γειτονικής χώρας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ξεκίνησε την παροχή προγράμματος εκπαίδευσης σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου σε θέματα Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως θέμα «Βασική Εκπαίδευση Συντονιστή Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (SMC – SAR Mission Coordinator)».

Η προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις Δυνάμεις του Λιβάνου θα συνεχιστεί με παροχή βοήθειας για οργάνωση στο Λίβανο, Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, αλλά και με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων Ε-Δ μεταξύ των αεροναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.

Η απόφαση για συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Λίβανο ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης για τη Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρώμη.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: