Αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεξέλιξης της Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο στράτευμα, λαμβάνει χώρα μια πολυδιάστατη διαδικασία εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης, δήλωσε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, καλώντας τους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος.

Σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης των νέων ΟΥΚαδων που πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” και απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, ο κ.Φωκαίδης ανέφερε πως οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων είναι αποφασισμένοι για όλα, σε κάθε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή και θα πρέπει να νιώθουν σήμερα περήφανοι, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους.

“Αξίζετε πραγματικά θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό ηθικό, τη ψυχική δύναμη και την αστείρευτη θέληση που δείξατε”, είπε και πρόσθεσε “απαξιώσατε πλήρως το εύκολο και το εφήμερο και επιλέξατε, με ελεύθερη βούληση, τον δύσβατο και απαιτητικό δρόμο του χρέους και του καθήκοντος και αποδείξατε περίτρανα πως το `δεν μπορώ` δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας”.

Ο Υπουργός Άμυνας κάλεσε τους απόφοιτους της Σχολικής των ΟΥΚ να συνεχίσουν να επιδιώκουν τη συλλογή γνώσεων και εμπειριών, την μετεκπαίδευση και τη συνεχή πρόοδο, “αντλώντας από την κιβωτό αξιών και αρχών του ελληνισμού” και να έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.

“Μην ξεχνάτε ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το προετοιμάζουν”, ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης και υπέδειξε ότι η μακρά και ένδοξη ιστορία του έθνους μας, μας διδάσκει πως η δύναμη δεν εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών, όσο από το σθένος και το φρόνημα τους, την οργάνωση και τη μαχητική τους ικανότητα.

Στη σημερινή εποχή, συνέχισε, αυτό συνεπάγεται επιπρόσθετα στρατιωτική και επιστημονική κατάρτιση, ικανότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα και δυνατότητα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και σημείωσε ότι αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεξέλιξης της Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο στράτευμα, λαμβάνει χώρα μια πολυδιάστατη διαδικασία εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης.

“Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θα κληθείτε να συμμετάσχετε και εσείς με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις ψηλές απαιτήσεις αλλά και στις μεγάλες προσδοκίες που εναποθέτει σε εσάς η πατρίδα”, κατέληξε στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας.

Της τελετής ακολούθησαν επιδείξεις μάχης σώμα με σώμα, σωματικής και ψυχικής δύναμης, βολές ελευθέρων σκοπευτών, κατάληψης πλοίου και εξουδετέρωσης εχθρικών στόχων.Πηγή: newsit.com.cy

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: