Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ιταλίας και Κύπρου, η Φρεγάτα ESPERO F-576 του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί επίσκεψη από 4 έως 8 Ιανουαρίου 2018 και ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λάρνακας.

Κατά την παραμονή του πλοίου στο νησί επισκέφθηκε την Κύπρο ως αντιπρόσωπος του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας Στρατηγού Claudio Graziano, ο Ναύαρχος Andrea COTTINI, Διοικητής της Διοίκησης Περιπολικών Ανοικτής Θαλάσσης και Διοικητής του Σχολείου Διοικητών Ναυτικών Μονάδων με έδρα στη Σικελία [Rear Admiral (LH) Andrea COTTINI, Commander of both, the Offshore Patrol Vessels Squadron and the Navy Command School].

Ο Ναύαρχος συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη της Ιταλικής Φρεγάτας, Commander Giorgio Occhetto, καθώς και από αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Πλοίου, επισκέφθηκε την Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, στις 05 Ιαν 2018.

Την Ιταλική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντγος Ηλίας Λεοντάρης και ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού Πχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΠΝ. Ακολούθησε ενημέρωση επί της Οργάνωσης και των Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων της Διοίκησης Ναυτικού και ξενάγηση στη Βάση και στο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου των Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας, Commander Giorgio Occhetto παρέθεσε γεύμα στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς στο πλοίο στο οποίο παρακάθισαν ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο και Πολιτικές Αρχές της πόλης της Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού της ΕΦ, ο Κυβερνήτης της Ιταλικής Φρεγάτας και αντιπροσωπεία αξιωματικών παρέστησαν στον επίσημο εορτασμό των Θεοφανείων και του Καθαγιασμού των Υδάτων, στο Ζύγι στις 06 Ιαν 2018, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Α.Ε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Α.Μ Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’.

Η επίσκεψη του Ιταλού Υποναύαρχου και της Φρεγάτας ESPERO αποτελούν συνέχεια της διμερούς συνεργασίας των δύο Επιτελείων, που ξεκίνησε με την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Ιταλό Ναύαρχο δέχθηκε επίσης στο γραφείο ο ΥΠΑΜ κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης και είχαν μια σύντομη συζήτηση επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επίσκεψη Ιταλικής Φρεγάτας ESPERO F-576 και Ναυάρχου Andrea COTTINI στην ΚύπροΕπίσκεψη Ιταλικής Φρεγάτας ESPERO F-576 και Ναυάρχου Andrea COTTINI στην ΚύπροΕπίσκεψη Ιταλικής Φρεγάτας ESPERO F-576 και Ναυάρχου Andrea COTTINI στην ΚύπροΕπίσκεψη Ιταλικής Φρεγάτας ESPERO F-576 και Ναυάρχου Andrea COTTINI στην Κύπρο

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: