Η ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο άλλαξε τα δεδομένα στον ενεργειακό χάρτη της Αν. Μεσογείου. Φωτογραφία αρχείου απο την ΤΑΜΣ «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 2/2015». (ΓΕΕΦ)

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι, την Παρασκευή (11.03.2016), ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η τριήμερης άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2016», καθώς και η άσκηση έρευνας-διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPFRA-01/16”.

Η άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2016» διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας για κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ. Η άσκηση, διάρκειας τριών ημερών, πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτή, συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση έρευνας-διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPFRA-01/16” πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας. Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό της άσκησης είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνεχάρη το ΓΕΕΦ και όλο το προσωπικό που συμμετείχε για την επιτυχή διεξαγωγή των ασκήσεων, που αποδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη και ευαίσθητη περιοχή.

Τόνισε ότι ανάλογες ασκήσεις με τη συνεργασία φίλων και γειτονικών χωρών δίνουν τη δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, συνάσκηση με ένοπλες δυνάμεις ισχυρών χωρών, καθώς και για συνεχή έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας αεροναυτικών και επίγειων μέσων.

Σημείωσε ότι οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο διμερών συνεργασιών που αναπτύσσει η Κύπρος και αφορούν σενάρια σε σχέση με την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: