Κύπρος: Ετήσια ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Η ετήσια ημέρα Ακολούθων Άμυνας διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς και σε αυτήν συμμετείχαν Ακόλουθοι Άμυνας 16 χωρών οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Τους Ακόλουθους Άμυνας καλωσόρισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή τους στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς. Ο Αρχηγός τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας. Επισήμανε τη σημαντική γεωπολιτική θέση της Κύπρου σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή και τόνισε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενίσχυση της εξωστρέφειας με τη σύναψη διμερών και πολυεθνικών συνεργασιών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τρίτες χώρες της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Οι Ακόλουθοι Άμυνας παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 1ης Οκτωβρίου και επισκέφθηκαν την 55 Σμηναρχία Μάχης όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δραστηριότητες των Μοιρών Ελικοπτέρων της Σμηναρχίας και να ξεναγηθούν στους χώρους της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου».

Επισκέφθηκαν επίσης αρχαιολογικούς χώρους και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Πάφου, η οποία τυγχάνει να είναι και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Οι Ακόλουθοι Άμυνας εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το ψηλό ηθικό που παρουσίασε το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς κατά την στρατιωτική παρέλαση, ευχαρίστησαν το ΓΕΕΦ για την οργάνωση και φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο του 2018.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.