Η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των στελεχών της διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ημερίδα με θέμα «Ηγέτης και Ηγεσία» στο κλειστό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας Στράτηγος ε.α Γκίνης Κωνσταντίνος, οι Καθηγητές Θεοφάνους Αντρέας, Καρτακούλλης Νίκος και ο Αναπληρωτής καθηγητής Κέντας Γιώργος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Καθηγητής Καραμπελιάς Γεράσιμος του Παντείου Πανεπιστημίου και η Επίκουρη Καθηγήτρια Παναγιώτου Αλεξία του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της ημερίδας ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε ότι η οργάνωση της ημερίδας επιβεβαιώνει την αμετάθετη προσήλωση του ΥΠΑΜ για συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Κύπρου και η αξιοποίηση της πανεπιστημιακής γνώσης, μέσα στο πλαίσιο μιας επωφελούς συνεργασίας. Οι λαοί και οι κοινωνίες που θέλουν να κερδίσουν το μέλλον είναι αυτές που επενδύουν στα πανεπιστήμια και αυτό ακριβώς πράττει η Εθνική Φρουρά.

Συνεχίζοντας ο κ. Υπουργός συνεχάρη το ΓΕΕΦ για την διοργάνωση της ημερίδας και τόνισε ότι η επιλογή του θέματος αποτελεί ένα βασικό διακύβευμα που πρέπει να απαντηθεί κατά τρόπο σφαιρικό προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις και η δυνατότητα να κατανοηθεί η πολυπλοκότητα του σημερινού κόσμου.

Cyprus_ΓΕΕΦ_1

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας ανέφερε όλοι εμείς που έχουμε το προνόμιο να διοικούμε από ένα έως πολλούς θα πρέπει να προσέχουμε, να κοιτάμε στον καθρέφτη και να ρωτάμε μήπως ζητήσαμε περισσότερα από αυτά που έπρεπε να ζητήσουμε; Γιατί είναι εύκολο να ζητάς πολλά, ξέρεις ότι δεν θα γίνουν, αλλά τους κατηγορείς.

Πρέπει να επιλέξουμε αν θα είμαστε αφεντικά ή Ηγέτες. Πρέπει να πείσουμε τους υφισταμένους μας να έρθουν μαζί μας για να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα. Υπάρχουν όμως αδυναμίες οι οποίες έγκεινται στο γεγονός ότι ενώ είμαστε πολύ εύκολοι στο να αποδεχθούμε νέα πράγματα, νέες τεχνολογίες, νέες ιδέες, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα.

Η επιτυχία μας ανέφερε συνεχίζοντας ο κ. Αρχηγός, ξεκινά από τη σκέψη μας, από το μυαλό μας. Αν καταφέρουμε να επηρεάσουμε το μυαλό μας θα επηρεάσουμε και την τύχη μας. Να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι οι έξυπνοι Ηγέτες σχεδιάζουν σε δεκαετίες, σκέφτονται σε χρόνια, δουλεύουν για μήνες, ζουν την ημέρα και απολαμβάνουν τις στιγμές.

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τόσο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη φιλοξενία, όσο και τους ομιλητές για τις εισηγήσεις τους.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας, η ηγεσία του ΓΕΕΦ, οι Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών, αντιπροσωπείες στελεχών και αντιπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας και του Τμήματος Δασών.

Μετά το πέρας της ημερίδας ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους εισηγητές και στον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: