Κύπρος: Πολυεθνική άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας» (φωτ)

Cyprus_ΓΕΕΦ

[dropcap size=small]Π[/dropcap]ολυεθνική στρατιωτική άσκηση στο πλαίσιο της στρατιωτικής πρωτοβουλίας «Military Erasmus» του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) διεξάγεται στην Κύπρο, από 18-22 Σεπτεμβρίου 2017, σε συνεργασία με την Στρατιωτική Ακαδημία Theresian της Αυστρίας. Στην άσκηση συμμετέχουν Αξιωματικοί και μαθητές Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών από Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία και Ρουμανία.

Η άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας» διεξάγεται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο και έχει τίτλο «Tactical – Level – Exercise – Cadet, Leadership Development Exercise» (Τακτική Άσκηση Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων Μαθητών), σε περιβάλλον κατάλληλο και είναι εναρμονισμένο με επιχειρήσεις Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).

Σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων των μαθητών των στρατιωτικών σχολών και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη κοινού πνεύματος σε αντικείμενα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρακολούθησε επεισόδιο της άσκησης που αφορούσε «επιχειρήσεις Λόχου σε αστικό περιβάλλον» και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη της άσκησης από τον επικεφαλής αυστριακό Αξιωματικό. Ο Αρχηγός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες στην άσκηση τους οποίους συνεχάρη για την άριστη έως τώρα οργάνωση και διεξαγωγή και τόνισε ότι η εκτέλεση πολυεθνικών ασκήσεων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας στην Ευρώπη και καθιερώνουν την εμπέδωση μιας κοινής ευρωπαϊκής κουλτούρας στον τομέα ασφάλειας και άμυνας.

Η άσκηση θα συνεχιστεί με την εξέταση διάφορων τακτικών σεναρίων και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»Άσκηση «Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.