Άσκηση Συγκροτήματος Μηχανοκινήτου Λόχου προσωπικού της Τακτικής Διοίκησης Μεραρχίας Πεζικού της Εθνικής Φρουράς. (Φωτογραφία αρχείου. ΓΕΕΦ)

Η Κύπρος βρίσκεται σε διαδικασία σύστασης στρατιωτικής ακαδημίας, και το θέμα συζήτησε ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας. Επισκέφθηκε την Κύπρο, για την τελική φάση κοινής άσκησης Κύπρου και Αυστρίας, που άρχισε Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Αμυνας για τη σύσταση Στρατιωτικής Ακαδημίας που θα ενταχθεί στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Αμυνας (ESDC), στο οποίο συμμετέχουν στρατιωτικές ακαδημίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι στη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Κολεγίου έχει επιλεγεί και τοποθετηθεί Κύπριος αξιωματικός. Εξάλλου, ο επικεφαλής του Κολεγίου θα βρίσκεται στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα, και θα συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό Αμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη.

Οι δύο πρόκειται, εξάλλου, να παρακολουθήσουν και την τελική φάση της άσκηση «Ανάπτυξη Ηγετικών Ικανοτήτων στο Πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας» που οργάνωσαν από την Παρασκευή Κύπρος και Αυστρία.

Η άσκηση πραγματοποιείται στη Λάρνακα υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου, και χωρίζεται σε δύο μέρη: το θεωρητικό, το οποίο υποστηρίζει η Αυστρία, και το πρακτικό το οποίο υποστηρίζει η Κύπρος.

Στην άσκηση συμμετέχουν και μαθητές των στρατιωτικών σχολών της Ελλάδας. Στην τελική φάση, το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί επίσης άσκηση έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, και με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και πλοίων της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή: ant1iwo.com

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: