Κύπρος: Συμφωνία αμοιβαίας προστασίας και ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών με τη Ρωσία

Την συμφωνία υπέγραψε ο Υπουργός Άμυνας με τον επικεφαλή της Υπηρεσίας Οικονομικής Ασφάλειας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην παρουσία του Πρέσβη της χώρας στη Κύπρο. (Πηγή: Υπ. Αμ. Κύπρου)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου (ΥΠΑΜ) η συμφωνία Αμοιβαίας Προστασίας και ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών που υπέγραψε την 4η Απριλίου η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι σημαντικό ότι η συμφωνία αυτή αναδεικνύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν τα δύο κράτη και δημιουργείται το υπόβαθρο για τη συνομολόγηση και άλλων περαιτέρω συμφωνιών, σε εξειδικευμένους τομείς δραστηριοτήτων, όπως η οικονομία, η βιομηχανία, η άμυνα, η ασφάλεια, η πρόληψη του εγκλήματος κλπ, οι οποίοι απαιτούν την ασφαλή ανταλλαγή και διακίνηση διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Την συμφωνία υπέγραψε ο Υπουργός Άμυνας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Ασφάλειας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην παρουσία του Πρέσβη της χώρας στη Κύπρο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.