Κύπρος: Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ

[dropcap size=small]Η[/dropcap] τελετή απονομής του μαύρου μπερέ στους αρματιστές της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» την 06 Οκτωβρίου 2017.

Κατά την διάρκεια της τελετής εκτελέστηκαν ασκήσεις ακριβείας από Διμοιρία επιδείξεως, ασκήσεις πληρωμάτων αρμάτων και δυναμική επίδειξη δυνατοτήτων Αρμάτων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης στον στίβο μηχανοδήγησης της Ταξιαρχίας. Σε όλες τις επιδείξεις συμμετείχαν αποκλειστικά στρατιώτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ.

Στην τελετή παράστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι των νέων μαυροσκούφηδων.

Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ

Σημαντική στιγμή στην τελετή υπήρξε η συμβολική απονομή μάυρων μπερέ σε αριθμό νέων Μαυροσκούφηδων από γονείς και συγγενείς αυτών.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας αφού συνεχάρη τους νέους μαυροσκούφηδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και τους κάλεσε να φορούν το μαύρο μπερέ με περηφάνια και σεβασμό.

Από σήμερα, συνέχισε ο κ. Υπουργός, συγκαταλέγεστε στις πιο επίλεκτες και πλέον μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, στη σιδερένια γροθιά της Ε.Φ. η οποία ενισχύεται μέσα από το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Ε.Φ., που με συνέπεια υλοποιείται εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο και που μετατρέπει την Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητές.

Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ

Στην συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με τη νέα δομή δυνάμεων, την πρόσληψη και πλήρη ενσωμάτωση των συμβασιούχων οπλιτών, η Ε.Φ. έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Τόνισε ακόμα ότι η μείωση της θητείας δε συνέβαλε μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού αλλά οδήγησε σε δραστική μείωση της φυγοστρατίας, με αποτέλεσμα την αριθμητική ενίσχυση της Δύναμης αλλά και αναβάθμιση του ηθικού και του φρονήματος.

Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά άλλων αλλαγών, όπως τα διάφορα προγράμματα θετικών κινήτρων που προσφέρονται για την υγιή ενασχόληση και την παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου της θητείας και κάλεσε τους νέους μαυροσκούφηδες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στο χρόνο της θητείας, μαζί με τα εφόδια και τις αρετές που θα αποκτήσουν μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση, την πειθαρχία, το πνεύμα ομαδικότητας, την υπευθυνότητα και την αφοσίωση στο καθήκον.

Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤΤελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.