Ο επίσημος εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή» στον Δελίκηπο τη Δευτέρα, 4η Δεκεμβρίου 2017.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, Αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας Στρατηγός ε.α Κωνσταντίνος Γκίνης, Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών, όλοι οι διαπιστευμένοι Ακόλουθοι Άμυνας, ο Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP), αντιπροσωπείες στελεχών, σχολεία και λοιποί προσκεκλημένοι.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στατική έκθεση οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού.

Το Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία Βαρβάρα

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης εξέφρασε εκ μέρους της πολιτείας ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς όλο το προσωπικό του Πυροβολικού, που όπως είπε, που με πλήρη συνείδηση της ευθύνης και απόλυτο επαγγελματισμό τιμούν το όπλο τους και φέρουν σε πέρας στο ακέραιο την αποστολή τους.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση, τις ασκήσεις και κάνοντας πράξη το ρητό του Πυροβολικού «Ισχύς δια της Γνώσεως», οι Πυροβολητές τιμούν την ηρωική τους παράδοση αλλά και κάνουν διαρκώς βήματα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της συνεχούς αναβάθμισης. Ήδη με αποφάσεις που έχουν εγκριθεί και από την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής έχει ξεκινήσει η ουσιαστική ενίσχυση του πυροβολικού ενώ θα πρέπει να σημειώσω επίσης, ότι μέσα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που υλοποιούμε μεθοδικά και αθόρυβα, αναμένεται πολύ σύντομα και η σημαντικότατη αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροβολικού. Και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω επειδή ακούω κάποιους και πάλι να αμφιβάλλουν και να δυσπιστούν. Θέλω κατηγορηματικά να επαναλάβω: Ότι λέμε το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία Βαρβάρα

«Όπως υλοποιήθηκε συντεταγμένα και ταχύτατα η νέα δομή δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς, όπως με απόλυτη επιτυχία εφαρμόστηκε ο θεσμός των συμβασιούχων οπλιτών, ενισχύοντας όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά την Εθνική Φρουρά, μέσα από τη μείωση της φυγοστρατίας, με την ίδια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα υλοποιείται και το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα».

«Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις, συνέχισε, μας επιτρέπουν να ενισχύουμε σημαντικά το αποτρεπτικό ρόλο της Εθνικής Φρουράς αλλά και την ίδια ώρα μέσα από σειρά αμυντικών συμφωνιών που για πρώτη φορά έχουμε υπογράψει με όλες τις γειτονικές χώρες αλλά και με αριθμό ευρωπαϊκών κρατών, και όχι μόνο, η Κύπρος αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας και ως συνεισφορέας ασφάλειας».

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, υπέδειξε ακόμα ο κ. Φωκαΐδης, «μας επιτρέπουν να ασκούμαστε και να επιχειρούμε μαζί σε διεθνείς και διμερείς ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, όπως αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο. Ασκήσεις που έχουν τεράστιο επιχειρησιακό όφελος γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να συνασκηθούμε με ένα από τους πιο ισχυρούς στρατούς στο κόσμο, με μια από τις καλύτερες αεροπορίες, με μια από τις καλύτερες δυνάμεις καταδρομών αλλά και την ίδια ώρα είναι ασκήσεις με ενέχουν σημαντικά πολιτικά μηνύματα. Θέλω εδώ να σημειώσω ότι ανάλογες ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2018 με συμμετοχή και άλλων κρατών».

Το Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία ΒαρβάραΤο Πυροβολικό Τίμησε την Προστάτιδά του, Αγία Βαρβάρα

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: