Κ. Ήσυχος: Νέο αδιάβλητο σύστημα απονομής ειδικοτήτων και μεταθέσεων στρατευσίμων

Φωτογραφία από την τελετή απονομής του Κόκκινου Μπερέ στους Οπλίτες Θητείας της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. (ΓΕΣ)

Την εγκαθίδρυση ενός «αδιάβλητου και δίκαιου συστήματος απονομής των ειδικοτήτων και των μεταθέσεων στρατευσίμων» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, με αφορμή τις καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση του ΓΕΣ και ερευνώνται από τα αρμόδια όργανα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις οποίες άτομα που οικειοποιούνται την ιδιότητα του στρατιωτικού προσεγγίζουν οπλίτες και μέσω οικονομικού ανταλλάγματος του υπόσχονται ευνοϊκές μεταθέσεις.

Όπως είπε, τέτοιου είδους περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια την παθολογία του όλου συστήματος των πελατειακών σχέσεων, που για κάποιους ήταν καθεστώς αδιατάρακτο και στον χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αξιοποιώντας το για να αποκομίζουν κάθε είδους οφέλη.

Τόνισε ότι βασική προτεραιότητα, από την πρώτη μέρα, της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι να χτυπήσει στη ρίζα τους τέτοια τα φαινόμενα «και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε άμεσα στο ξήλωμα βασικών στοιχείων της δομής του συστήματος των ρουσφετιών».

Ο κ. Ήσυχος πρόσθεσε πως η ηγεσία του υπουργείου είναι έτοιμη να θεσμοθετήσει «όχι απλά την κατάργηση του ρουσφετιού αλλά και την εγκαθίδρυση ενός αδιάβλητου και δίκαιου συστήματος απονομής των ειδικοτήτων και των μεταθέσεων των στρατευσίμων, που δεν θα επιδέχεται παρεμβάσεις για ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων».

Συμπλήρωσε ότι «το σύστημα αυτό, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, θα κατανέμει τους νέους, που έρχονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυνατότητές τους αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα είναι ένα σύστημα που θα προάγει την ισονομία και θα διέπεται από κοινωνική ευαισθησία. Θα λειτουργεί με διαφανή και μετρήσιμα κριτήρια και η εφαρμογή του θα παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου από τους ίδιους τους στρατευσίμους αλλά θα είναι ανοιχτό και στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο».

naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Τα γνωστά αήθη τερτίπια της “αριστεράς” και των αριστεριστών…

    Υ.Γ:Όχι ότι δεν γίνεται της κακομοίρας..αλλά λέξη δεν βλέπω για τις τοποθετήσεις στελεχών εντός και εκτός..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.