Ελικόπτερο Bell Huey II. (Bell Helicopter)

Tο υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εξέδωσε απόφαση για την έγκριση Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) η οποία αφορά την προμήθεια ελικοπτέρων Huey II στον Λίβανο.

Η προμήθεια θα περιλαμβάνει επίσης σχετικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη με εκτιμώμενη αξία 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας (DSCA) ενημέρωσε το Κογκρέσο την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου πως το υπουργείο Άμυνας έχει εγκρίνει την προμήθεια των ελικοπτέρων.

Ο Λίβανος αιτήθηκε την αγορά 18 ελικοπτέρων Huey II, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων επισκευών, συντήρηση, εξοπλισμό υποστήριξης, βιβλιογραφία και την τεχνικά εγχειρίδια, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, την επισκευή και την επιστροφή, την προετοιμασία του αεροσκάφους για τη μεταφορά και πρόγραμμα μελλοντικής βελτίωσης. Το εκτιμώμενο κόστος της αγοράς είναι 180 εκατομμύρια $.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA η πώληση αυτών των ελικοπτέρων θα επιτρέψει τον Λίβανο να αντιμετωπίσει τις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις που προκύπτουν από εσωτερικές και συνοριακές απειλές ασφάλειας , επιχειρήσεις εκκένωσης, έρευνας και διάσωσης και την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών.
Η αγορά των 18 ελικοπτέρων Huey II θα βοηθήσει στην αντικατάσταση των παλαιών ελικοπτέρων UH-1H και θα παρέχει στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου με εξοπλισμό έτοιμο προς εκτέλεση επιχειρήσεων.

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Bell Helicopter στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Δεν υπάρχουν γνωστές συμφωνίες αντισταθμιστικών οφελημάτων που να συνδέονται με αυτή την πώληση.

To Huey II διαθέτει αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά πτήσης. (Bell Helicopter)

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: