Συνολικά 819 θέσεις θα διατεθούν για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις Στρατιωτικές Σχολές το 2013-2014.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά τη φετινή χρονιά είναι μειωμένος κατά 30%, ενώ συνολικά οι «απώλειες» για τις θέσεις φθάνουν το 55% τα τελευταία 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) θα εισαχθούν συνολικά 217 σπουδαστές, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) 34 σπουδαστές, στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) 58 σπουδαστές, στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) 64, στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) 25.

Ως προς τις σχολές υπαξιωματικών, στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ) θα εισαχθούν 160 σπουδαστές, στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα φοιτήσουν από 75 σπουδαστές ανά ειδικότητα και ανά κατηγορία, ενώ στις Σχολές Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας ΣΤΥΑ-ΣΥΔ θα εισαχθούν συνολικά 186 σπουδαστές.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες Εξωτερικού, λόγω μη επίδοσης του κωδικού υποψηφίου από το υπουργείο Παιδείας, αυτός θα υποβληθεί από τον κάθε υποψήφιο στη σχολή πρώτης προτίμησης κατά την ημερομηνία παρουσίασής του για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).

kathimerini.gr

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: