Λιθουανία: Βολές επίδειξης ουλαμού αρμάτων μάχης M1A2 των ΗΠΑ (βίντεο)

Τέσσερα άρματα μάχης M1A2 με πληρώματα από την Ομάδα Αετός (TF 2-7 IN, 1ABCT, 3ID) από το Fort Stewart , πραγματοποίησαν βολές πυροβόλων 120 χιλιοστών την 9η Απριλίου, για πρώτη φορά στην Λιθουανία. (army.mil)
Τέσσερα άρματα μάχης M1A2 με πληρώματα από την Ομάδα Αετός (TF 2-7 IN, 1ABCT, 3ID) από το Fort Stewart , πραγματοποίησαν βολές πυροβόλων 120 χιλιοστών την 9η Απριλίου, για πρώτη φορά στην Λιθουανία. (army.mil)

Τέσσερα άρματα μάχης M1A2 Abrams πραγματοποίησαν, την 9η Απριλίου, βολές επίδειξης με πραγματικά βλήματα για το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας, μέλη του Στρατού της Λιθουανίας και πολίτες επιδεικνύοντας το πυροβόλο των 120 χιλιοστών και τα πολυβόλα 240B των 7,62 χιλ. και M2A1 των .50.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άρματα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) εκτέλεσαν πυρά στην Λιθουανία, Το ιστορικό γεγονός επέδειξε την δέσμευση των ΗΠΑ στην διατήρηση μιας ισχυρής Ευρώπης και υπογράμμισε την συνεχιζόμενη εκπαίδευση με τους νατοϊκούς συμμάχους τους κατά τη διάρκεια της άσκησης Atlantic Resolve.

«Σε κάποιο σημείο πρέπει να βρίσκεσαι στο έδαφος για να κυριαρχείς στο πεδίο,» είπε ο Συνταγματάρχης Ρόμπερτ Π. Ας, διοικητής της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδας Μάχης, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού (1ABCT, 3ID). «Δεν μπορείς να το επιτυχείς με άλλο τρόπο εκτός απ’το να διαθέτεις στρατιώτες και άρματα μάχης στο έδαφος.»

Ο Ας εξήγησε ότι η δέσμευση στην Atlantic Resolve προέκυψε επειδή οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους συμμάχους και συνεργάτες στην Ευρώπη, και επιδεικνύεται η ικανότητα των ΗΠΑ να μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό οπουδήποτε το χρειάζονται (οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και συνεργάτες).

Άρματα M1A2 στην Λιθουανία. (armyrecognition.com)

Ο Λοχίας Μπράντον Μ Γκρίφιν, Αρχηγός M1A2 με την TF 2-7 IN, είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα και το άρμα που είναι υπεύθυνος. «Όλος ο Ουλαμός είναι πολύ ενθουσιασμένος,» είπε ο Γκρίφιν. «Έξω υπάρχουν κάμερες, και (το πλήρωμα) είναι έτοιμο να κάνει μια επίδειξη για την Λιθουανία.»

Η Atlantic Resolve δίνει τη δυνατότητα σε μέλη διαφόρων στρατιωτικών στοιχείων, των ΗΠΑ και Ευρώπης, να εργαστούν από κοινού στην βελτίωση των κοινών επιχειρήσεων και εκπαιδεύσεων.

«Το NATO είναι η ισχυρότερη συμμαχία στην ιστορία της ανθρωπότητας,» είπε ο Ας. «Όλοι μας καταλαβαίνουμε την σημασία ενός ισχυρού NATO και όλοι καταλαβαίνουμε την σημασία μίας ισχυρής Ευρώπης και όλοι μας δεσμευόμαστε σε αυτό.»

Το M1A2 είναι η τελευταία έκδοση της οικογένειας άρματος μάχης Abrams. To M1A2 Abrams είναι εκσυγχρονισμένο με νέα θωράκιση ουρανίου έμπροσθεν του σκάφους και πύργου. Προσφέρει σημαντική προστασία κατά όλων των γνωστών αντιαρματικών όπλων.

Το άρμα μάχης M1A2 είναι οπλισμένο με το λειόκανο πυροβόλο M256 των 120 χιλιοστών, αρχικά αναπτύχτηκε από την Rheinmetall και κατασκευάστηκε κατόπιν αδείας στις ΗΠΑ.

Ο δευτερεύων οπλισμός αποτελείται από ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, ακόμα ένα πολυβόλο των 7,62 χιλ. είναι τοποθετημένο πάνω από την θυρίδα του γεμιστή και ένα πολυβόλο των 17,7 χιλιοστών είναι τοποθετημένο στην θυρίδα του αρχηγού.https://www.youtube.com/watch?v=O3bt-knQY_Y

Απόδοση απο το army.mil για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.