Η αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει ηλεκτρονικό, ανοικτό διεθνή διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής και με αντικείμενο την «Αναβάθμιση/ αντικατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού εναέριας επιτήρησης των τριών αεροπλάνων REIMS-406 της ΜΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των τριών εκ των έξι ελικοπτέρων τύπου AS-365N3 της ΜΕΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ», προϋπολογισθείσας αξίας δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ #12.000.000,00€#, (συμπεριλαμβανομένων λοιπών κρατήσεων, απαλλάσσεται ΦΠΑ).

Η εν λόγω προμήθεια χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας σε ποσοστό 100% και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας της περιόδου 2014–2020, της Ενωσιακής Προτεραιότητας «Προαγωγή της εφαρμογής της ΚΑλΠ» του Ε.Π. «Αλιείας και Θάλασσας», με τίτλο Δράσης «Αναβάθμιση / Αντικατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού εναέριας επιτήρησης των τριών αεροπλάνων REIMS-406 της ΜΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των τριών εκ των έξι ελικοπτέρων τύπου AS365N3 της ΜΕΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Η Ελληνική Ακτοφυλακή-Λιμενικό διαθέτει συνολικά έξι ελικόπτερα τύπου Dauphin

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, όπου θα είναι διαθέσιμο το πλήρες τεύχος της Διακήρυξης. (Συστημικός Αριθμός: 62630)

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: 14-09-2018 και ώρα 09:00.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 12-11-2018 και ώρα 15:00.

Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη Δ/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών του ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ στα τηλέφωνα 213–1374606 και 213-1371081 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Reims-Cessna F406

5 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Μόνο με ξένη χρηματοδότηση, αλλιώς θα συνέχιζαν μάλλον με τα συστήματα που έχουν επάνω.

  Απάντηση
  • Gunner

   Το πρόβλημα είναι ο εξοπλισμός ή το γεγονός ότι δεν πετάνε σχεδόν πότε; πότε έκανε SAR AS-365 του ΛΣ;

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Ίσως να είναι και τα 2 πρόβλημα, εγώ πάντως θέλησα να θίξω μια πρακτική(η συνήθεια) που ξεπερνάει την περίπτωση με το ΛΣ, εφόσον αφορά και σχεδόν όλα τα μέσα στις ΕΕΔ, που αγοράζονται και παραμένουν όπως είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι «λύσεις πατέντα» δεν παίζουν ρόλο για εμένα, επειδή είναι απλά πράξεις απελπισίας με αυτοσχέδιες κατασκευές(όπως εμφανίζονται σε παραστρατιωτικές αντιστασιακές ομάδες π.χ. στην μέση ανατολή, Ασία και Αφρική).

    Οι αποστολές SAR δεν είναι όμως οι μοναδικές που αναλαμβάνει το ΛΣ (ειδικά) σήμερα, έτσι νομίζω ότι επιβάλλεται η συνεχή προσαρμογή των μέσων στην σημερινή πραγματικότητα και στις δυναμικές εξελήξεις που αυξάνουν τις απαιτήσεις απέναντι στο υλικό και στο προσωπικό.

    Παρατηρώ όμως, ότι αυτό γίνεται μόνο όταν υπάρχει χρηματοδότηση απο έξω(αλλιώς δεν κινείται φύλο, όπως λένε), όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Για να μη ανοίξω και το θέμα με το Γαύδος, η άλλα πιο χοντρά.

    Νομίζω επίσης, ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε με πρωτοβουλία απο την ΕΕ, με σκοπό την αναχαίτηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων προς τις χώρες στην ευρωπαϊκή ένωση.

    Επειδή προφανώς δίνεται έμφαση στον εξοπλισμό επιτήρησης/παρατήρησης, όπως στην επίμαχη περίπτωση των Orion, παρόλο που εκεί εμπλέκεται και ένα ΝΑΤΟ στην όλη ιστορία.

 2. tsimuha

  Tο slar που ειχαν τα δυο CL-415GR και απο οσο ξερω εχει αφαιρεθει εδω και χρονια, δοθηκαν αραγε το Λιμενικο ωστε να αποτελουν ανταλλακτικα για το MSS5000 που φερουν τα REIMS, ( νομιζω οτι και τα δυο CL-415GR ειχαν το ιδιο SLAR)

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: