Λιμενικό Σώμα: Κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων Τουρκικού Τύπου για τραγωδία παράνομων αλλοδαπών στο Αιγαίο

Περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Saar-4. (Φωτ: Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ)

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα τουρκικού Τύπου που επικαλούνται ισχυρισμούς λαθρομετανάστη περί νέας τραγωδίας πλησίον ακτών Τσεσμέ Τουρκίας σύμφωνα με τους οποίους «Ελληνικό Λιμενικό Σώμα αφού συνέλαβε ορισμένους λαθρομετανάστες τους έβαλε χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα σε απόσταση 150μ. από την ξηρά» και ύστερα από διερεύνησή τους, δηλώνεται ότι αυτά είναι ψευδή και ανυπόστατα.

Το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ έχει ως πολιτειακή αποστολή του την επιβολή του νόμου στους χώρους ευθύνης του, την άγρυπνη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής και τη διάσωση κινδυνευόντων ανθρώπων στη θάλασσα.

Δημοσιεύματα αυτού του περιεχομένου αποβλέπουν να πλήξουν το κύρος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, να κάμψουν το ηθικό του προσωπικού του, να επιδεινώσουν τις άριστες σχέσεις με τις ομόλογες Αρχές της γείτονος Τουρκίας και, εντέλει, να υπονομεύσουν το ρόλο της Ελλάδος ως «Ακρίτα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στους συντάκτες παρόμοιων δημοσιευμάτων αντιτείνουμε την πρόσφατη έκθεση κλιμακίου αξιολογητών Schengen και δηλώσεις σειράς ευρωπαϊκών αξιωματούχων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν εξάρει την άψογη επίδοση του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο δύσκολο έργο της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ειδικά στο πλαίσιο της επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ανατολικό Αιγαίο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Γιατί ἐπιτέλους δέν περνάνε τα φρόκαλα της ἐπίσημης Ἑλλάδος στην ἀντεπίθεση,και να ὑποδείξουν τους Τούρκους δουλέμπορους ὡς διακινητές αὐτῶν των ἀνθρώπων,τους ὁποίους κατά σύστημα ἀπορρίπτουν στην θάλασσα ὅταν νοιώθουν την ἀνάσα του Λιμενικοῦ στο σβέρκο τους;
    Διότι πρέπει να ἐπισημανθεί,ἐδῶ,ὅτι μία ἀποστολή καταδιώξεως λαθρομεταναστῶν,ἀλλά και των διακινητῶν τους,παύει να εἶναι τέτοια,και μεταπίπτει σε ἀποστολή διασώσεως,ὅταν κατά την ἐκτέλεση της πέσουν ἄνθρωποι στην θάλασσα.
    Αὐτό ἀκριβῶς κάνουν οἱ Τούρκοι δουλέμποροι,και ἔρχονται μετά και παριστάνουν και τους ἀνθρωπιστές,συκοφαντώντας μας ἀνά την ὑφήλιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.