Η Μαλαισιανή Ακτοφυλακή πραγματοποίησε δοκιμαστικές βολές του τουρκικής κατασκευής συστήματος ναυτικού πυροβόλου των 30 χιλιοστών πάνω από μια νεότευκτη πλατφόρμα.
Οι δοκιμές φέρνουν το πρώτο της κλάσης “Περιπολικό Σκάφος Νέας Γενιάς” (NGPC) πιο κοντά στην πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα με την ακτοφυλακή της χώρας.

Η Μαλαισιανη Ακτοφυλακή πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμαστικές βολές του νέο-τοποθετημένου συστήματος σταθεροποιημένου τηλεχειριζόμενου ναυτικού πυροβόλου SMASH των 30 χιλ. από το πρώτο της κλάσης “Περιπολικό Σκάφος Νέας Γενιάς” (NGPC), KM Bagan Datuk (4541).

Οι δοκιμές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε έναν μονό ναυτικό στόχο ο οποίος τοποθετήθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή και εν συνεχεία χτυπήθηκε από το Bagan Datuk σε επιλογές βολής κατά βολής και ριπών των τριών βολών τη φορά. Παρόντες κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν μηχανικοί της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Aselsan, η οποία είναι ο προμηθευτής του συστήματος ναυτικού πυροβόλου στην ακτοφυλακή. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που παραδόθηκαν από τη βιομηχανία, το σύστημα SMASh είναι εφοδιασμένο με ένα πυροβόλο Mk 44 Bushmaster-II των 30 χιλ. που βάλλει 200 βολές το λεπτό.

Το Bagan Datuk είναι το πρώτο από τα έξι παράκτια περιπολικά σκάφη των 44 μέτρων που παραγγέλθηκαν από την μαλαισιανή ναυπηγική βιομηχανία Destini Shipbuilding & Engineering στο πλαίσιο σύμβασης αξίας 380 εκατομμυρίων Ρινγκίτ (MYR), (87 εκατ. δολαρίων $) που υπογράφηκε το 2015. Η πλατφόρμα προέρχεται από μια σχεδίαση της γερμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας Fassmer και θα είναι τα πρώτα σκάφη που χρησιμοποιούνται από την Μαλαισιανή Ακτοφυλακή και θα διαθέτουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενός οργανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV).

Η 297 τόνων πλατφόρμα διαθέτει συνολικό μήκος 44,25 μέτρων, συνολικό πλάτος 7,7 μ., και βύθισμα 1,95 μ. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με δυο κινητήρες MTU των 1920kW, και έχει μεγίστη ταχύτητα 24 κόμβων, και βασική αυτονομία 2000 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα 12 κόμβων.

Κάθε NGPC μπορεί να εξαπολύσει το UAV Fulmar της Thales από έναν εκτοξευτή τύπου καταπέλτη που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το το κυρίως οπλισμό του.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: