Φρεγάτα Sultan Moulay Ismail

H φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού του Μαρόκου, κλάσης SIGMA, Sultan Moulay Ismail, ναυπηγήθηκε απο την Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) (Φωτογραφία: worldmaritimenews.com)

Μετά από τις επιτυχείς θαλάσσιες δοκιμές και την ολοκλήρωση των λεπτομερών στον εξοπλισμό, η φρεγάτα κλάσης SIGMA, “Sultan Moulay Ismail” που κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία Damen Schelde Naval Shipbuilding (DCNS) στο Vlissingen, παραδόθηκε στο Βασιλικό ναυτικό του Μαρόκου.

Η παράδοση του πλοίου έγινε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που όριζε το πρόγραμμα παράδοσης στο συμβόλαιο. Η παράδοση της δεύτερης από τις τρεις φρεγάτες ολοκληρώθηκε εντός τεσσάρων ετών από την ημέρα υπογραφής του συμβολαίου. Η πρώτη φρεγάτα “Tarik Ben Zayid” μπήκε σε αποστολή την 10η Σεπτεμβρίου 2011, η τρίτη φρεγάτα για το Βασιλικό ναυτικό του Μαρόκου είναι υπό κατασκευή.

Μετά την είσοδο σε υπηρεσία, το πλήρωμα θα κάνει εκπαίδευση ασφαλούς πλεύσης διάρκειας τριών εβδομάδων στη Den Helder και την Βόρεια Θάλασσα. Η εκπαίδευση θα οργανωθεί από την ομάδα εκπαιδευτών του Βασιλικού ναυτικού της Ολλανδίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στις αρχές του Απριλίου, η φρεγάτα “Sultan Moulay Ismail” θα κάνει το παρθενικό της ταξιδι στο Μαρόκο.

Πηγη: moroccotomorrow.org

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: