Μεγάλη οχηματοπομπή του Στρατού των ΗΠΑ μετακινήθηκε απο το Κουβέιτ στο Δ. Ιράκ

Φωτογραφία αρχείου: Spc. Anthony Zane, 362nd Mobile Public Affairs Detachment

Το αραβόφωνο αλ Μαλουμάχ, επικαλούμενο πήγες ασφαλείας μέσα από την ιρακινή οργάνωση πολιτοφυλακών Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης (PMF), μετέδωσε ότι μια μεγάλη οχηματοπομπή του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), που περιλάμβανε 50 βαρέα οχήματα που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό, διέσχισε τα σύνορα του Κουβέιτ και εισήλθε σε περιοχή Δυτικά της πόλης του αλ Ραμάντι, στο Ιράκ.

Το FarsNews μετέδωσε οτι κάθε φορτηγό του Στρατού των ΗΠΑ μετέφερε δυο οχήματα HMWWV και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, προσθέτοντας οτι η οχηματοπομπή είχε κατεύθυνση προς την βάση Εήν Αλ-Άσσαντ Βορειοδυτικά του αλ Ραμαντί. Ο ιστότοπος είπε οτι η οχηματοπομπή των ΗΠΑ είχε την υποστήριξη πολεμικών αεροπλάνων, προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες αναμένονται περισσότερες οχηματοπομπές να φτάσουν στην βάση.

Ένας διοικητής των ιρακινών Λαϊκών Δυνάμεων Κινητοποίησης γνωστοποίησε νωρίτερα, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, οτι μια μεγάλη οχηματοπομπή οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ είχε φύγει από την Συρία για την βάση Εην Αλ-Ασσαντ στην επαρχία Ανμπάρ. Ανέφερε επίσης οτι Στρατιώτες των ΗΠΑ που ήταν εξοπλισμένοί με διαφορετικά όπλα αναπτύχθηκαν στην βάση Εην Αλ-Ασσαντ στην επαρχία Ανμπαρ κάτω απο εναέρια υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ολοκλήρωσε μεταδίδοντας οτι τα μέτρα ασφάλειας κατά μήκος των δρόμων απο τα σύνορα της Συρία ως την βάση Εην Αλ-Άσσαντ κατέστησαν δύσκολή της καταμέτρηση του συνολικού αριθμού των δυνάμεων στην οχηματοπομπή των ΗΠΑ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.